Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Πολιτικός …σεισμός!

Απρόβλεπτα γεγονότα και εκλογικός σεισμός, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλάζουν την πολιτική ατζέντα και δημιουργούν προβληματισμούς σε κυβερνήσεις και σε κοινωνίες.

Την πρώτη θέση σε αυτή την απρόσμενη κατάσταση κατέχουν δύο χώρες. Η Γερμανία, μετά τις εθνικές εορτές και η Ελλάδα, μετά την απαράδεκτη δραστηριότητα τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη μεν Γερμανία πρωταγωνίστησε ο λαός, στη δε Ελλάδα ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, η ανικανότητα και ο παλιμπαιδισμός συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης. 

 
Οι χθεσινές εκλογές στη Γερμανία θα καταγραφούν από την Ιστορία, ως η στιγμή κατά την οποία, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα Ακροδεξιό Κόμμα, μπήκε στη γερμανική βουλή, με δεκάδες βουλευτές και με ποσοστό 13%. Μπορεί η Μέρκελ να παραμένει ως καγκελάριος αλλά είναι αποδυναμωμένη, ενώ η Γερμανία «είναι σαν ένα πρώην αλκοολικό», όπως γράφει ο Χέρμπερτ Πραντς. «ΤΖΑΜΑΪΚΑ» λοιπόν η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας.
 
Η μελλοντική σύνθεση αυτής της κυβέρνησης μπορεί να κρατήσει έως τα Χριστούγεννα και ενδεχομένως, φέρει ελπίδα αλλά και προβλήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις χώρες της ΕΕ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας , Μακρόν, δήλωσε πως «είμαι νεκρός αν η Μέρκελ συμμαχήσει με τους φιλελευθέρους». Όλοι στην Ευρώπη περιμένουν μια φιλευρωπαϊκή Κυβέρνηση, ένα Κοινοβούλιο και έναν υπουργό οικονομικών που θα δώσουν ώθηση στην Ευρωζώνη. Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα είναι ο δείκτης που θα καθορίσει την πορεία όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και πολλών ευρωπαϊκών κρατών και κυρίως της Ελλάδας. Λέτε να λέμε Σοϊμπλε και να κλαίμε;
 
Το φάντασμα του Χίτλερ ξυπνά τη Γερμανία καθώς , οπαδοί του AFD , δηλαδή οι Εναλλακτικοί για τη Γερμανία ήδη φωνάζουν πως «δε θα αφήσουμε την Μέρκελ σε χλωρό κλαρί». Βέβαια, όταν υπάρχουν 90 ίσως και παραπάνω βουλευτές της Ακροδεξιάς, μέσα στο κοινοβούλιο , τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τη Μέρκελ. Οι πρόσφυγες και το Ισλάμ είναι τα θέματα που αποδυνάμωσαν την Μέρκελ και τα οποία δυνάμωσαν το AFD. Είναι, όμως, πολύ υπερβολικό να υποστηρίζει κάποιος ότι «ο Ναζισμός σηκώνει κεφάλι στη Γερμανία».
 
Ενώ όλα αυτά γίνονται στην ηγέτιδα της ΕΕ, δηλαδή τη Γερμανία, στην Ελλάδα συμβαίνουν «τέρατα και σημεία» από πολιτικούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χλιδή, Ψέματα και Υποκρισία ζουν και βασιλεύουν. Εκατοντάδες υποψήφιοι των ΑΝΕΛ το 2015 στήριξαν τον Πάνο Καμμένο, ελπίζοντας, πως θα αποτελέσει, η είσοδος των ΑΝΕΛ στη Βουλή, μια αφετηρία για απεμπλοκή από τα μνημόνια και για νέες κινήσεις στο χώρο της ΚεντροΔεξιάς.
 
Δυστυχώς, ο Καμμένος τους πούλησε σχεδόν όλους. Αυτός, που το 2013 έλεγε, πως «δεν έχω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ», πως «δε θα συνεργαστώ με Φιλομνημονιακό Κόμμα» και πως «Φοράω Παντελόνια». Αποδείχτηκε βέβαια μεγάλος Πολιτικός ΨΕΥΤΗΣ. Την εποχή, που οι πολίτες ζουν μια τραγική κατάσταση, οικονομικά και κοινωνικά, ο Καμμένος διαμένει σε πανάκριβα ξενοδοχεία του Λονδίνου, κόβει βόλτες με κρατικό αυτοκίνητο Τζάγκουαρ και αγοράζει πανάκριβες κούκλες Barbie για τα παιδιά του. Παίζει λίγο…ρουλέτα, για να μη πλήττει στην Αγγλία. Πετάει με ελικόπτερα του στρατού με στολές ΟΥΚ και πουλάει «τσαμπουκά». Αυτά είναι μεγάλα δείγματα πολιτικής και πολιτιστικής σήψης και παρακμής.
 
Ο Καμμένος , όταν έχει…ζόρια, οχυρώνεται πίσω από την οικογένεια του, τους γονείς και τα παιδιά. Τελευταία άφησε τη σύζυγό του Τζούλη να τον καλύψει. Έτσι η Τζούλη με ανακοίνωσή της στα ΜΜΕ, που είναι μνημείο στρεψοδικίας και διαστρέβλωσης, καταλήγει «τέλος να πληροφορηθούν οι κάθε λογής αργυρώνητοι και μολυσμένοι με αίμα και χρήμα συνεργοί, ότι το τακούνι του παπουτσιού μου δεν αξίζει να πατήσει κανένα σκουλήκι της συμμορίας τους». Βάζει στο στόχαστρο δημοσιογράφους και πολιτικούς και πρώτον τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έβγαλαν στη φόρα τα…άπλυτα του συζύγου της. Τύφλα να έχει ο Νέρων που έκαψε τη Ρώμη…! Να λοιπόν ποιοι μας κυβερνούν και τι νοοτροπία έχουν.
 
Αποκαλυπτήρια της…ντροπής , αυτή την εβδομάδα, για το Καζίνο-Gate του Καμμένου και για την επικοινωνία με τον ισοβίτη του Κορυδαλλού , για το Noor 1, το πλοίο των ναρκωτικών. Φυσικά τα ψέματα του Κουρουμπλή, υπουργού του…Μαζούτ και οι δραστηριότητες του υπουργού Άμυνας , που θυμίζουν λίγο παρακράτος, αποδοκιμάζονται από όλη την Αντιπολίτευση ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πάντως οι ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ και ΒΙΖΕΡ, κορυφαία στελέχη των Βρυξελλών , που έρχονται σήμερα στην Ελλάδα θα πουν για την ΕΠΟΠΤΕΙΑ με το καλημέρα και για τους ΦΟΡΟΥΣ με το καληνύχτα. Δεν υπάρχουν προσδοκίες για τη μεταμνημονιακή εποχή. Αυτά που λένε οι κυβερνώντες για ανάκαμψη , για θέσεις εργασίας και για επενδύσεις είναι παραμύθια της…χαλιμάς. Όλα φαίνονται Μαύρα, Κακά και Άραχνα. Δυστυχώς η ελπίδα έχει πεθάνει για τους Έλληνες με τη σημερινή κυβέρνηση.
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή