Λ. Αυγενάκης: Προτεραιότητα ο αθλητής

17 Jan 2020 Αθλητικα

Στηρίζουμε έμπρακτα τους Έλληνες αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

«Επιδιώκουμε λιγότερους φόρους, δικαιότερους φόρους και παράλληλα στέλνουμε μήνυμα εμπιστοσύνης στην αγορά»

 Στον ρ/σ Alpha 989 και τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη μίλησε σήμερα, Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος τόσο στις οικονομικές εξελίξεις, αλλά κυρίως στα θέματα του αθλητισμού.

Σημεία από τη συνέντευξη:

 • Είναι γεγονός ότι η αγορά έχει καλυφθεί από ένα κλίμα αισιοδοξίας κι αυτό προκύπτει και από το κλίμα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας που υπάρχει από το κυβερνητικό σχήμα.
 • Οι βελτιώσεις που έχουν υπάρξει είναι μεν αισθητές αλλά δεν αρκούν και γι’ αυτό επιδιώκουμε λιγότερους φόρους, δικαιότερους φόρους και παράλληλα στέλνουμε μήνυμα εμπιστοσύνης στην αγορά.
 • Ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη βιομηχανία, αλλά και μια πηγή δημιουργίας αξιών, προτύπων, μια δύναμη ενεργοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς τη σωστή κατεύθυνση.
 • Το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές έχει δεχθεί προτάσεις με τη δική μας συνεπικουρία ύψους 35 εκ. € που αφορούν κατά κύριο αντικείμενο αθλητικές υποδομές και πιο συγκεκριμένα, είτε εκσυγχρονισμό, είτε κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.
 • Οδεύουμε ολοταχώς προς την αξιοποίηση της πρώτης αθλητικής ολυμπιακής εγκατάστασης, και αναφέρομαι στα Λιόσια, το οποίο θα αξιοποιηθεί από την ΚΑΕ ΑΕΚ με διαφανείς διαδικασίες, με μία σοβαρή πρόταση, αλλά παράλληλα και με σεβασμό προς τους αθλητές που τη χρησιμοποιούν σήμερα.
 • Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την αξιοποίηση ενός πρώτου τμήματος του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια ενός δεύτερου. Το ΟΑΚΑ είναι μια μεγάλη, ιστορική εγκατάσταση την οποία όμως αδυνατεί να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει η ΓΓΑ με τον προϋπολογισμό που διαθέτει.
 • Σύντομα, τις επόμενες ημέρες καταλήγουμε και υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Lamda Development που αφορά στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν από την Ελληνικό Α.Ε. και θα καλύψουν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.
 • Δεν πρόκειται ωστόσο να κλείσει καμία αθλητική εγκατάσταση, προτού να παραδοθεί η αντίστοιχη από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου.
 • Η φορολογία των συμβολαίων μειώθηκε από το 45-55% στο 22% το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι ενισχύσαμε τα ταμεία ΠΑΕ, ΚΑΕ και ομάδων βόλεϊ, αλλά άμεσα ανοίξαμε δρόμους για δικούς μας αθλητές που δεν τους συνέφερε να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια. Διαφάνεια, ισορροπία και ανταγωνιστικότητα. Στόχος μας να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα προσελκύοντας αθλητές από το εξωτερικό.
 • Επιπλέον, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επέστρεψαν τα φοροκίνητρα, πολύχρονο και δίκαιο αίτημα. Δωρεές και χορηγίες προς τα αθλητικά σωματεία, δηλαδή το «οξυγόνο» της ανάπτυξής τους, εκπίπτουν πλέον σε ποσοστό 20% επί του φορολογητέου εισοδήματος. Και προσδοκώ ότι έτσι θα συνδεθεί ακόμα περισσότερο η κοινωνία με τη βάση του αθλητισμού, τα σωματεία. Με αυτό τον τρόπο στείλαμε και ένα καθαρό μήνυμα ότι προτεραιότητα είναι ο αθλητής, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.
 • Ως τα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη μια μεγάλη καμπάνια, ένα πρόγραμμα «υιοθεσίας» των αθλητριών και των αθλητών μας που θα πάνε στο Τόκυο. Πρόγραμμα προτροπής, όχι μόνο για εταιρίες και σπόνσορες, αλλά στον καθένα και στην καθεμία από εμάς, για να τους στηρίξει οικονομικά. Συμβολικά ή και με μεγαλύτερα ποσά. Χρήματα που με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες θα κατανεμηθούν σ’ αυτούς, αλλά και στα σωματεία τους ως δείγμα αναγνώρισης.
 • Ακόμη, προβλέψαμε στον νόμο τη δυνατότητα απόσπασης των Ολυμπιονικών μας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν. Είναι πρότυπα και τα έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Η συναναστροφή μαζί τους θα καλλιεργήσει ένα άλλο, καλύτερο πνεύμα που τόσο ανάγκη το έχουμε ως χώρα.
admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …