Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τρικκαίων: Με μεγαλύτερη δύναμη συνεχίζουμε τον αγώνα

Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες Τρικαλινές και Τρικαλινούς, που και σε αυτή την εκλογική μάχη στήριξαν με την ψήφο τους τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στον Δήμο Τρικκαίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεπερνώντας διλλήματα, εκβιασμούς, απειλές και μηχανισμούς χειραγώγησης.

Χαιρετίζουμε ιδιάιτερα όλους όσους για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο ένα ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική.

Το βήμα αυτό καταγράφηκε

στο Δήμο Τρικκαίων: με την άνοδο κατά 3,3% της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που συγκέντρωσε ποσοστό 14,4% (από 11,10 το 2019), εκλέγοντας ξανά 5 δημοτικούς συμβούλους (παρά το άδικο του εκλογικού συστήματος ) .

Αξιοσημείωτη είναι η «κατάκτηση» της δεύτερης θέσης σε 3 Δημοτικές Ενότητες (Παλαιοκάστρου, Μεγάλων Καλυβίων, Εστιαιώτιδας) με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην ΔΕ Παλαιοκάστρου 24,4% (άνοδος + 4,8%) και εκτόξευση στην ΔΕ Μεγάλων Καλυβίων 23,1% (άνοδος + 14,2%).

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα ποσοστά στη μεγαλύτερη Δημοτική Ενότητα, των Τρικκαίων, που συνολικά ξεπερνά το 15% (άνοδος + 5% και + 850 ψήφους), με το εκλογικό διαμέρισμα του Ληθαίου να ξεπερνά το 16%.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την άνοδο κατά 5,8% συγκεντρώνοντας ποσοστό 12, 8%, με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο να καταγράφει 13,82% στο δήμο Τρικκαίων.

Η άνοδος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία και πανελλαδικά αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει.

Η εκλογική ενίσχυση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, τις δυνάμεις που αξιοποίησαν την θέση τους στο Δημοτικό αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο για να βάζουν εμπόδια στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να προβάλουν και να αναδεικνύουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Εκφράζει την αναγνώριση από ακόμη περισσότερους συνδημότες της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” ως τη μοναδική λαϊκή, συνεπή και μαχητική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή (προηγουμένως Παπαστεργίου και κατόπιν Σακκά), όπως και στην περιφερειακή αρχή Αγοραστού.

Η ενίσχυση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” δυναμώνει τη φωνή των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στην ακρίβεια και τη φορολεηλασία, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δυναμώνει τη φωνή των μικρών εμπόρων και των μικροβιοτεχνών –επαγγελαματιών που δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης απέναντι στους μεγαλεμπόρους και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δυναμώνει τη φωνή της αγροτιάς για επιβίωση, των ανθρώπων της υπαίθρου για να συνεχίσουν να ζουν στα χωριά τους.

Θα είναι η φωνή των γονιών που απαιτούν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, σχολεία, μετακινήσεις για τα παιδιά τους. Θα είναι η φωνή του Τρικαλινού λαού ενάντια στα σχέδια μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για ιδιοποίηση δημόσιου πλούτου και χώρων, απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής μας για την εξυπηρέτηση των κερδών των λίγων.

Θα είναι η φωνή του λαού που δεν δέχεται την μετατροπή της Θεσσαλίας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών για τους πολέμους στην Ανατολική ευρώπη και Μέση Ανατολή, για την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Η ενίσχυση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” δυναμώνει τον αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους, για πραγματική προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Γνωρίζουμε ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, τα κόμματα της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης και τα στηρίγματα τους στο Δήμο και την Περιφέρεια. Μοναδική διέξοδο στην αντιλαϊκή πολιτική αποτελεί το δυνάμωμα των εργατικών – λαϊκών αγώνων για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των πραγματικών μας αναγκών. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί, μπορούμε να παλέψουμε, για να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Απέναντι στην δημοτική αρχή Σακκά, αλλά και σε όποια Περιφερειακή αρχή προκύψει (από το β’γύρο), θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στην υπόθεση αυτή καλούμε όλο το λαϊκό κόσμο των Τρικάλων που δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους διάφορους “σωτήρες” να συμμετέχει και να δυναμώσει την μόνη πραγματική διέξοδο που είναι σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους υπηρέτες του.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τρικκαίων

Διαβάστε επίσης:

Η Λαϊκή Συσπείρωση και στα Τρίκαλα «δείχνει» λευκό ή άκυρο

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή