Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: Η κλοπή μίας βαλίτσας αποκάλυψε τη σχέση 30χρονου με επτάχρονο

Την ποινική δίωξη σε βάρος 37χρονου Λαρισαίου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, ο οποίος δεν μπορούσε να αντισταθεί λόγω της νοητικής του υστέρησης, έπαυσε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας.

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι «τα πραγματικά περιστατικά συγκροτούν το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιού» και να «παύσει» έτσι «η δίωξη λόγω παραγραφής», το Δικαστήριο μετέβαλε την κατηγορία σε πλημμέλημα και έπαυσε έτσι οριστικά την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Αυγούστου 2014, ο 14χρονος που αντιμετωπίζει πρόβλημα νοητικής υστέρησης γνώρισε τον τότε 30χρονο (σ.σ. νυν 37χρονο) σε πάρκο συνοικίας της Λάρισας, όταν ο 30χρονος προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει να επιδιορθώσει βλάβη στην καδένα του ποδηλάτου του.

Έκτοτε σύμφωνα με την “Εφημερίδα Ελευθερία” «αναπτύχθηκε φιλική – ερωτική σχέση μεταξύ των δύο, παρότι υπήρχε διαφορά ηλικίας», για την οποία ο 30χρονος είχε δηλώσει ότι ο ανήλικος του απέκρυψε την αληθινή του ηλικία δηλώνοντας ότι είναι 19 ετών και όχι 14 που ήταν πραγματικά. Στις 5 Φεβρουαρίου του 2015, ο 30χρονος και ο 14χρονος συμφώνησαν και μετέβηκαν από κοινού στον Βόλο με τρένο, όπου ηλεκτρονικά έκαναν κράτηση σε ξενοδοχείο, χωρίς ωστόσο ο 14χρονος να έχει ενημερώσει την οικογένειά του η οποία τον αναζητούσε.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, έπραξαν τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο, με τον 14χρονο -ενόσω ο 30χρονος βρισκόταν στο μπάνιο- να τον εγκαταλείπει στο ξενοδοχείο παίρνοντας ωστόσο μαζί του τη βαλίτσα του 30χρονου. Βαλίτσα την οποία πέταξε στο λιμάνι του Βόλου κρατώντας νωρίτερα το πορτοφόλι που περιείχε 20 ευρώ και έναν χρυσό σταυρό, ενώ στη συνέχεια πήγε στον Σταθμό του ΟΣΕ για να βγάλει εισιτήριο, προκειμένου να επιστρέψει στη Λάρισα.

Ο 30χρονος κατήγγειλε στο ξενοδοχείο την κλοπή της βαλίτσας του, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να συλλαμβάνουν τον 14χρονο για κλοπή ενώ ανέμενε το τρένο στον Σταθμό του ΟΣΕ. Σύλληψη που αποκάλυψε τη «σχέση» του 30χρονου με τον ανήλικο. Την άφιξη των δύο στο ξενοδοχείο περιέγραψε χθες με την κατάθεσή του υπάλληλος του ξενοδοχείου, ενώ αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. περιέγραψε τη σύλληψη του 14χρονου στον Σταθμό, όπως, στο πλαίσιο της δίκης, κατέθεσε χθες και συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Ο 37χρονος σήμερα κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας ότι με τον 14χρονο είχε μόνο φιλική σχέση, με την εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει πως «η απολογία βρίθει αντιφάσεων» υπενθυμίζοντας ότι σε όλες τις προηγούμενες απολογίες του, είχε παραδεχθεί πως, με τον 14χρονο διατηρούσε περιστασιακά ερωτική σχέση.

Η εισαγγελέας κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως δεν γνώριζε την κατάσταση της υγείας του 14χρονου όπως και την πραγματική του ηλικία του, για να σταθεί ιδιαίτερα στο θέμα της νοητικής υστέρησης, όπως και σε άλλες πτυχές της προσωπικότητας του 14χρονου. Για να καταλήξει τονίζοντας ότι «τα πραγματικά περιστατικά συγκροτούν το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιού» και προτείνει έτσι «να παύσει η δίωξη λόγω παραγραφής».

Το ΜΟΕ όντως μετέβαλε την κατηγορία σε πλημμέλημα παύοντας έτσι οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του 37χρονου, λόγω παραγραφής. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 37χρονος είχε -κατά πλειοψηφία- κριθεί ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, ο οποίος δεν μπορούσε να αντισταθεί λόγω της νοητικής του υστέρησης, αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή