Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθητές του «Γιώργου Σεφέρης» στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» και οι οποίοι συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα «Ληθαίος, το ποτάμι της πόλης μας: πηγή ζωής, δημιουργίας και έμπνευσης» και «Το νερό, νεράκι» επισκέφτηκαν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Εταιρείας «Κλιάφα» και παρακολούθησαν προγράμματα του Κέντρου Ιστορίας σχετικά με τον Πηνειό και το Ληθαίο ποταμό.

Οι μαθητές είχαν την τύχη και τη χαρά να περιηγηθούν στους χώρους του Κέντρου, να ακούσουν και να μάθουν πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά πράγματα για το ποτάμι των Τρικάλων, τον παραπόταμο του Πηνειού, τον Ληθαίο, που ξεκινάει από το χωριό Νέα Ζωή και διασχίζει την πόλη μας, δίνοντας ζωή και αποτελώντας πηγή δημιουργίας για τους κατοίκους της πόλης.

Οι μαθητές είδαν παλιές φωτογραφίες και γνώρισαν μια εικόνα των Τρικάλων που αγνοούσαν. Έμαθαν για τη μεγάλη πλημμύρα του 1907 και για τις γέφυρες της πόλης, όπως η γέφυρα της «Μαρούγκενας» οι οποίες δεν υπάρχουν σήμερα, αφού έχουν αντικατασταθεί από νεότερες γέφυρες.

Επιπλέον, πληροφορήθηκαν ότι πολλά παλιά γραφικά γεφύρια των Τρικάλων αφενός γκρεμίστηκαν από τις εκάστοτε αρχές για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης και αφετέρου καταστράφηκαν στην Κατοχή από το βομβαρδισμό των συμμάχων, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να ανακόψουν την πορεία των Γερμανών.

Επίσης, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους μύθους και τους θρύλους που σχετίζονται με τον Πηνειό και το Ληθαίο, για επαγγέλματα που αναπτύχθηκαν στις όχθες των ποταμών, καθώς και για τρόπους ψαρέματος.

Τους μαθητές, συνόδευαν οι  Καθηγητές-Συντονιστές των προγραμμάτων Αθανασία Τσιοτινού και Γεωργία Τζανάκου που ευχαρίστησαν κ. Κλιάφα για την φιλοξενία και  για το υπέροχο ταξίδι στο χτες που πραγματοποιήσανε με την πολύτιμη βοήθειά της.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή