Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθητικός ξεσηκωμός στα σχολεία της Καλαμπάκας

Το τραγικό συμβάν στα Τέμπη έχει αναστατώσει την τοπική μαθητική κοινότητα και δη αυτής της Καλαμπάκας δεδομένου ότι τρία από τα νεαρά θύματα της τραγωδίας, κατάγονται από την περιοχή.

Σήμερα, όπως είπε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Καπανιάρης μιλώντας στο Trikalanews.gr, το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ στη δική τους ανάλογη κινητοποίηση προχώρησαν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής, τα παιδιά βρίσκονται σε αναστάτωση και θλίψη λόγω του δυστυχήματος. Για τον λόγο αυτό, και ενώ δεν λήφθηκε κάποια απόφαση για να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά στην περιοχή για κάποιες μέρες, δίνεται έμφαση στη διαχείριση της κατάστασης με κατανόηση ζητώντας από τις σχολικές κοινότητες να είναι δίπλα στα παιδιά και το διάστημα αυτό να επιλέγουν δράσεις που να τα κάνουν να ξεφεύγουν από αυτή την κατάσταση.

Πράγμα βέβαια αρκετά δύσκολο. Ήδη όπως είχαμε επισημάνει και σε αντίστοιχο ρεπορτάζ, οι μαθητές έρχονται από μια δύσκολη τριετία που σημαίνει ότι κάτι τόσο σοκαριστικό όσο το δυστύχημα, είναι ακόμη πιο δύσκολα διαχειρίσιμο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή