Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαζική η συμμετοχή στις εκλογές στην Τουρκία

Σεισμόπληκτοι ψηφίζουν ανάμεσα στα ερείπια, πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Ουρές έχουν δημιουργηθεί σε μια σειρά εκλογικά κέντρα στην Τουρκία μετά που άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές.

Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι περίπου 64 εκατομμύρια ψηφοφόροι (επί συνόλου 85 εκατομμυρίων κατοίκων). Από αυτούς 3,4 εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφίσει στο εξωτερικό.

Άλλοι 5,2 εκατομμύρια είναι νέοι, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και δεν έχουν γνωρίσει άλλο ηγέτη παρά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που, όμως, κινδυνεύει να ηττηθεί από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκατοντάδες παρατηρητές βρίσκονται στα 50.000 εκλογικά κέντρα που άνοιξαν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 17:00 [τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας], συμπεριλαμβανομένων περιοχών της νότιας Τουρκίας, που υπέστησαν τρομακτική καταστροφή όταν σημειώθηκαν οι δολοφονικοί σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ψηφίζουν ανάμεσα στα συντρίμμια

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, σεισμόπληκτοι επιστρέφουν στις περιοχές τους για να ψηφίσουν.

Η ψηφοφορία στις σεισμόπληκτες περιοχές διεξάγεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους, δήλωσε ο Ομάρ Χαλαμπί του Al Jazeera από την Καχραμανμαράς, περιοχή η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τους σεισμούς.

Οι άνθρωποι ψηφίζουν σε άθικτα σχολεία, σε κατεστραμμένα σχολεία, όπου έχουν τοποθετηθεί προκατασκευασμένα καταλύματα και μέσα σε καταυλισμούς για τους εκτοπισμένους, όπου κάλπες έχουν επίσης τοποθετηθεί μέσα σε σκηνές.

Ο Χαλαμπί σημειώνει ότι στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό κανονικά ψηφίζουν τουλάχιστον εννιά εκατομμύρια άνθρωποι.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή