Με κάθε επισημότητα ο Αγιασμός  στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”

Η αυλή του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” για ακόμα μια φορά γέμισε νεανικές φωνές, γέλια και πειράγματα. Για όλους ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, προσδοκίες, στόχους αλλά και νέες προκλήσεις, και πολύ περισσότερο για το 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” που εφέτος για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του και φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου μας παρέχοντας παιδεία υψηλού επιπέδου και βοηθώντας τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Για ακόμα μια φορά ανοίγει για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ένας καινούριος κύκλος: ένας κύκλος συνεργασίας, δημιουργίας και καθημερινής προσπάθειας.

Η σεμνή τελετή του Αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο νεοσύστατο 4ο  Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” με την τήρηση όλων των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στην τελετή του Αγιασμού παρέστη και τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Στην τελετή παρέστησαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές η βουλευτής του νομού Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ελένη Ξυνοπούλου και η εκπρόσωπος του Δήμου Τρικάλων –Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Νικολέττα Μπρουζούκη.

Ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τους μαθητές, τις μαθήτριες καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχόμενος “καλή σχολική χρονιά” και τους παρότρυνε να έχουν ενθουσιασμό για μάθηση γιατί η παιδεία είναι  ένα από τα σημαντικότερα  όπλα  του ανθρώπου στη ζωή και  η ελπίδα που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσει σε μονοπάτια ανάπτυξης και δημιουργίας.

Η κ. Παπακώστα αναπόλησε τα χρόνια που η ίδια ήταν μαθήτρια στο ίδιο σχολείο και αφού έδωσε τις ευχές της στα παιδιά υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στο νέο ξεκίνημα του Πειραματικού σχολείου από το δικό της μετερίζι.

Η κ. Μπρουζούκη μας συνεχάρη για το όμορφο και πεντακάθαρο περιβάλλον, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και  τόνισε ότι με εργατικότητα και επιμονή οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και να γευτούν τους γλυκείς καρπούς της γνώσης.

Η κ. Ξυνοπούλου, αφού ευχήθηκε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς “καλή και δημιουργική σχολική χρονιά” δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη και ποιοτική παιδεία.

Τέλος, η Διευθύντρια  του Σχολείου καλωσόρισε τα παιδιά και ιδιαίτερα τα “πρωτάκια” μας που ήρθαν σε ένα νέο περιβάλλον- και ευχήθηκε  από καρδιάς στους μαθητές και τις μαθήτριες να έχουν υγεία, δύναμη και  επιμονή προκειμένου να κατακτήσουν το στόχο τους, στους εκπαιδευτικούς κάθε επιτυχία στο λειτούργημα που επιτελούν και στους γονείς δύναμη και υπομονή προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών τους.

Καλή σχολική χρονιά, λοιπόν, σε όλους !!!©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή