Με μεγάλη επιτυχία στον τελικό του Super Cup της Θεσσαλονίκης οι ποδηλάτες του Π.Σ. Τρικάλων

20 Jun 2023 Αθλητικα

Η Εύα Ντάκου κυπελλούχος των αγώνων στις κορασίδες

 Το SUPER CUP είναι ένα κύπελλο 5 διήμερων αγώνων ΜΤΒ που διοργανώθηκε  σε 5 διαφορετικές πόλεις. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά της διοργάνωσης και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτοί οι αγώνες πέρασαν και από την πόλη μας κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ συμμετοχών. Στους αγώνες συμμετείχαν οι καλύτεροι ποδηλάτες της Ελλάδας στις μικρές κατηγορίες.

Οι πόλεις που φιλοξένησαν το SUPER CUP για το 2023 είναι:

1ος ΑΓΩΝΑΣ: 4-5 Μαρτίου ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ / ALTER BIKE TOURS

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 1-2 Απριλίου ΤΡΙΚΑΛΑ Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3ος ΑΓΩΝΑΣ: 22-23 Απριλίου ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ Μ.Κ.Ο. ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ/ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ

4ος ΑΓΩΝΑΣ: 27-28 Μαΐου ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ

ΤΕΛΙΚΟΣ: 17-18 Ιουνίου ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

Συντονιστής του SUPER CUP είναι η  mittasmtb.gr

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου, διεξάχθηκε ο Τελικός στην Θεσσαλονίκη και ο  Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων συμμετείχε με 8 αθλητές – αθλήτριες από την ποδηλατική του ακαδημία. Την ομάδα μας συνόδευσαν, εκτός των γονέων και οι προπονητές του Π.Σ.Τρικάλων, Γιώργος Καράτζιος και Γιώργος Κρομμυδάκης, προπονητές στην αγωνιστική ομάδα και στην ακαδημία αντίστοιχα.

Την πρώτη μέρα των αγώνων Σάββατο παρά την μεγάλη νεροποντή (που κατέστρεψε την πίστα), οι διοργανωτές κατάφεραν (και μπράβο τους) να ξαναφτιάξουν την διαδρομή και να διοργανώσουν έναν υπέροχο αγώνα eliminator XCE. Το XCE είναι ένα πολύ γρήγορο και θεαματικό αγώνισμα διάρκειας ενός έως δύο λεπτών. Στην εκκίνηση έχουμε 4 ποδηλάτες και προκρίνονται στον επόμενο γύρο οι δύο πρώτοι, αυτό επαναλαμβάνεται  μέχρι να φτάσουμε στον τελικό γύρο.

Την δεύτερη ημέρα Κυριακή έγινε το αγώνισμα short track  XCC. Ένα αγώνισμα διάρκειας 20 – 30 Λεπτών που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένταση αφού απαιτεί ταχύτητα, αντοχή και μεγάλη δεξιότητα στην οδήγηση.

Στους τελικούς του SUPER CUP οι  ποδηλάτες της ομάδας μας, αγωνίστηκαν με πάθος διεκδικώντας καλές θέσεις στα βάθρα των νικητών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η ομάδα μας να βρεθεί στην 4η θέση της τελικής βαθμολογίας, ανάμεσα σε 36 ομάδες που έλαβαν μέρος. Την μεγαλύτερη επιτυχία στην ομάδα έφερε η Εύα Ντάκου.  Από τον πρώτο αγώνα φόρεσε την φανέλα της πρωτοπόρου και την κράτησε  έως τον τελευταίο όπου στέφθηκε κυπελλούχος στο SUPER CUP για την κατηγορία κορασίδων.

Στον τελικό της Θεσσαλονίκης είχαμε πολύ καλά  αποτελέσματα για την ομάδα μας:

Στην κατηγορία Παμπαίδων και οι τέσσερις ποδηλάτες μας που συμμετέχουν στους αγώνες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αξίζει να  σημειωθεί ότι στην μέχρι τώρα πανελλήνια βαθμολογία του ΜΤΒ ανάμεσα σε 150 ποδηλάτες, έχουμε και τους τέσσερις της ομάδας μας στην πρώτη εικοσάδα.

Αγώνισμα Σαββάτου XCE: Αλέξανδρος Σιδέρης 6ος, Παναγιώτης Σιδέρης 7ος, Γιάννης Λούγγος 13ος και Χρήστος Ντίνας 14ος.

Αγώνισμα Κυριακής XCC: Παναγιώτης Σιδέρης 5ος, Αλέξανδρος Σιδέρης 6ος, Γιάννης Λούγγος 13ος και ο Χρήστος Ντίνας εγκατέλειψε λόγο βλάβης στο ποδήλατο.

Τελική βαθμολογία SUPER CUP παμπαίδων, έλαβαν μέρος συνολικά 87 αθλητές: Παναγιώτης Σιδέρης 5ος, Αλέξανδρος Σιδέρης 8ος, Γιάννης Λούγγος 13ος και Χρήστος Ντίνας 30ος

Στην κατηγορία παίδων γίνονται πολύ καλές προσπάθειες από τους ποδηλάτες μας. Το επίπεδο σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά υψηλό και μία θέση στην πρώτη εικοσάδα θα ήταν μεγάλη επιτυχία για τους ποδηλάτες μας.

Αγώνισμα Σαββάτου XCE: Ορέστης Μαγαλιός 16ος, Αλέξανδρος Νικολός 18ος

Αγώνισμα Κυριακής XCC: Αλέξανδρος Νικολός 15ος, Ορέστης Μαγαλιός 22ος

Τελική βαθμολογία SUPER CUP παίδων, έλαβαν μέρος συνολικά 64 αθλητές: Αλέξανδρος Νικολός 15ος, Ορέστης Μαγαλιός 22ος και Άρης Κουτσιβέτας 36ος.

Στην κατηγορία κορασίδων έχουμε δύο πολύ καλές αθλήτριες με πολύ ταλέντο και άριστες επιδώσεις. Στην ορεινή ποδηλασία (ΜΤΒ) η Εύα Ντάκου μετά από πολύ δουλειά και επιμονή κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στις 3 καλύτερες αθλήτριες πανελλαδικά και να είναι ένα από τα φαβορί για  την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος ΜΤΒ. Η Κέλλυ Σούλιου δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για την ποδηλασία δρόμου όπου στους επόμενους μήνες αναμένεται  να δείξει το ποδηλατικό της ταλέντο.

Αγώνισμα Σαββάτου XCE: Εύα Ντάκου 4η

Αγώνισμα Κυριακής XCC: Εύα Ντάκου 2η, Κέλλυ Σούλιου 7η.

Τελική βαθμολογία SUPER CUP κορασίδων, έλαβαν μέρος συνολικά 16 αθλήτριες: Εύα Ντάκου 1η και Κέλλυ Σούλιου 8η.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …