Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τον Πρωθυπουργό ο Σκρέκας στην Αλεξανδρούπολη για δύο μεγάλα έργα

Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια δύο σημαντικών έργων στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός και ο Τρικαλινός Υπουργός επισκέφθηκαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Το έργο στην Αλεξανδρούπολη
θα αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κόμβου φυσικού αερίου για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ, του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και του Πρωθυπουργού της
Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στη νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες έξι Δήμων στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Με τον νέο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναβαθμίζεται αισθητά. Ενισχύουμε την ενεργειακή ασφάλεια και ανταγωνιστικότητα της χώρας και εξασφαλίζουμε την επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, θα μπορούμε να εισάγουμε μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου και να καλύπτουμε τις εγχώριες ανάγκες, μειώνοντας το κόστος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή