Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με «αποκρύψεις» λειτουργεί το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Έντονα, δια του Τύπου, με κοινή τους διαμαρτυρία, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κωνσταντάκος, εξέφρασαν, χθες, την έκπληξη και δυσαρέσκειά τους, σχετικά με την απουσία αναφοράς – από το δελτίο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων –  των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ως συνδιοργανωτών στο «9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για την πρόληψη του καπνίσματος», το οποίο θα διεξαχθεί, την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Μέσα από το ρεπορτάζ που διενήργησε το trikalanews.gr σχετικά με το θέμα, φάνηκε, ότι η χθεσινή αγνόηση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός.
 
Τα στοιχεία  δείχνουν, ότι είναι συχνή τακτική του Δήμου Τρικκαίων, μέσω του Γραφείου Τύπου, να παραλείπει να αναφέρει ως συνδιοργανωτές σε ανάλογες εκδηλώσεις, τουλάχιστον την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το παραπάνω συμπέρασμα, στοιχειοθετούνται, αφενός, από απόλυτα τεκμηριωμένες πληροφορίες του trikalanews.gr οι οποίες βεβαιώνουν, ότι και στο περσινό  Συνέδριο  δεν αναφέρονταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους διοργανωτές, παρά μόνο το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Αφετέρου, από την απάντηση  της  κ. Βάσως Κάκλα,  στην ερώτηση του trikalanews.gr αν και στο παρελθόν ο Δήμος Τρικκαίων  είχε παραλείψει να αναφέρει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως συνδιοργανωτή σε αντίστοιχες δράσεις. Συγκεκριμένα, είπε:  «Είχαμε αγνοηθεί και στην περίπτωση των δράσεων με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και με τα Προγράμματα Κινητικότητας στην πόλη και βλέπω ότι πάει να ξαναγίνει και με Συνέδρια που πρόκειται να γίνουν σχετικά με ρομποτική κ.α. Πρόκειται για μια επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου που προσβάλλει τον Θεσμό της Εκπαίδευσης και την Μαθητιώσα Νεολαία και δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό και  πολιτική δεοντολογία. Μας προσέβαλε ως Φορέα του Υπουργείου η επικοινωνιακή αυτή πολιτική του Δήμου Τρικκαίων».

Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Γ. Κωνσταντάκος απάντησε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, στην σύντομη θητεία που έχω μέχρι σήμερα».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή