Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με στόχο να γίνει η Καλαμπάκα το κέντρο της Ορθοδοξίας

Συνάντηση του Προέδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γιαγιάκος αφού εξέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη το σχέδιο δράσεων του Επιμελητηρίου, επικεντρώθηκε σε μια από τις δράσεις αυτές που αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό.

Τον ενημέρωσε ότι η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους κλάδους εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού έχει πραγματοποιηθεί ήδη 2 φορές στην Καλαμπάκα, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες με ξένους επιχειρηματίες από ομόδοξες χώρες με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την ενίσχυση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής μας. Μια πανελλήνια δράση που έχει καθιερωθεί να διεξάγεται στο φυσικό της χώρο, στο παγκόσμιας ακτινοβολίας μοναστηριακό κέντρο των Μετεώρων.

Απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η Καλαμπάκα να θεσπιστεί ως τόπος διεξαγωγής εκκλησιαστικών συνεδριών μεταξύ όλων των ορθοδόξων χωρών. Ειδικότερα, η περιοχή αυτή κάτω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων να γίνει ο τόπος συσκέψεων και το κέντρο λήψης αποφάσεων των ορθοδόξων χωρών σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικό – οικονομικών ζητημάτων. Η περιοχή των Μετεώρων να γίνει το κέντρο της Ορθοδοξίας. 

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του, συμφώνησε λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα» και διαβεβαίωσε, ότι λόγω της σπουδαιότητας της δράσης θα είναι συμπαραστάτης και ενεργός υποστηρικτής ακόμη κι αν χρειαστεί να αναληφθούν από κοινού δράσεις στα ορθόδοξα Πατριαρχεία.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή