Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια όμορφη γιορτή αποφοίτησης στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ – 6ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Λήξη σχολική χρονιάς, έναρξη καλοκαιριού και διακοπών, με μια όμορφη γιορτή στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων. Γιορτή χαράς και αποχαιρετισμού, μνήμης και νέων στόχων. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, Ημέρα της Μουσικής αλλά και η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, επιλέξαμε να «φωτίσουμε» την αποφοίτηση με βίντεο και με θέατρο.

Οι απόφοιτοι/ες μαθητές και μαθήτριες δημιούργησαν και παρουσίασαν ένα βίντεο με όλες τις στιγμές που επηρέασαν σκέψεις, συναισθήματα και θυμικό  κατά την τρίχρονη διαδρομή τους στο Λύκειο και χαράχθηκαν έντονα στη μνήμη τους. Δράσεις και δραστηριότητες που με τη συνεργασία όλων μας, έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο το Δημόσιο Σχολείο αποτελεί τον ατράνταχτο πυλώνα κοινωνικοποίησης, εκμάθησης, Παιδείας και εκπαίδευσης στην ελληνική κοινωνία.

Η γιορτή συνεχίστηκε με το θεατρικό μας έργο «Δικαίωμα στη ζωή!», για το οποίο η ομάδα που το δημιούργησε, είναι υπερήφανη. Όχι μόνο επειδή αναφέρεται σε ένα καθημερινό και εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, την αντιμετώπιση των διαφορετικοτήτων και τον σχολικό εκφοβισμό εντός των αιθουσών. Αλλά και επειδή έχει ήδη διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς μετέχει -ως ένα από τα πέντε καλύτερα σενάρια- στον Εφηβικό Διαγωνισμό του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (μπορείτε να το δείτε ως θεατρικό αναλόγιο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=sRyrZFwatIQ). Με χαρά και συγκίνηση περιμένουμε και τη δική σας ηλεκτρονική ψήφο στον σύνδεσμο https://www.surveymonkey.com/r/2ZRFBFT, ώστε το έργο μας να βρεθεί στα δύο επικρατέστερα τα οποία θα παρουσιαστούν σε θεατρικό Φεστιβάλ που διοργανώνει το Δίκτυο το φθινόπωρο του 2023.

Το τέλος της θερινής μας γιορτής εμπεριείχε και τον αποχαιρετισμό στον Διευθυντή μας κ. Αριστείδη Μυλωνά, που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν πάντα δίπλα μας και συνέβαλε αποφασιστικά στο να υλοποιηθεί σειρά δράσεων σε όλους τους τομείς -πολιτισμού, τέχνης, επιστήμης, αθλητισμού, δημοσιογραφίας. Ταυτόχρονα, «αντίο» είπαμε σε εκπαιδευτικούς που είτε μετακινήθηκαν είτε τοποθετήθηκαν σε άλλες σχολικές μονάδες, ευχαριστώντας τους τόσο για τη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του ευνοϊκού μαθησιακού και παιδαγωγικού κλίματος του σχολείου μας όσο και για την πολύτιμη παρουσία τους ως συναδέλφων.

Τέλος, ευχηθήκαμε «καλό καλοκαίρι» σε όλους και όλες, σε μαθητές και μαθήτριες, σε γονείς, κηδεμόνες, προσωπικό του σχολείου, με την ελπίδα και τη θέληση η νέα χρονιά να είναι ακόμη πιο δημιουργική για κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά αλλά και για όλους μαζί.

Λουΐζα Παπάντου (ΠΕ02, Φιλόλογος)

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή