Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Ένας από τους επτά Σοφούς της Αρχαιότητας ήταν και ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος ή Ρόδιος (6ος Αιώνας π. Χ. έως 560 π.Χ.).

Αυτός είπε και το περίφημο ρητό «Παν Μέτρον Άριστον», ότι δηλαδή, ο άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει τις ακρότητες και να κρατάει ένα μέτρο στην ζωή του.

Ο Σοφός Κλεόβουλος το Ναό της Αθηνάς και κυβέρνησε την Λίνδο, επί σαράντα χρόνια, γνωρίζοντας έτσι μεγάλη πολιτισμική ακμή.

Είναι αυτός που είπε και το «Τον εχθρό του Λαού να τον θεωρείς εχθρό σου».

Να είχε στο μυαλό του κάτι απ’ αυτά ο Νίκος Δένδιας, όταν αγκάλιαζε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας;

Μάλλον όχι.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, ούτε στην Διπλωματία με άρωμα Μπάσκετ.

Περάσαμε από την διπλωματία των κανονιοφόρων στην διπλωματία του Λαϊκισμού. Πολύ … ξένισε τους πολίτες.

Σε μία ιδιωτική επίσκεψη του Τσαβούσογλου στην Θράκη δεν έπρεπε να γίνουν ακραία πράγματα.

Εκτός κι’ αν ο Νίκος Δένδιας πιστεύει πως η Τουρκία έχει τη θέληση να συμπεριφερθεί, από εδώ και πέρα, με όρους του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου των Θαλασσών και της καλής γειτονίας. Πράγμα ΑΔΥΝΑΤΟ.

Την στιγμή αυτή ο Δικτάτορας Ερντογάν είναι απομονωμένος, σε άθλια οικονομική κατάσταση, με μεγάλα εσωτερικά προβλήματα, έχοντας την επιθυμία να γίνει «προστάτης» όλων των Ισλαμιστών και με τεράστια πισωγυρίσματα σε ότι αφορά την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Γι’ αυτό αναγκάζεται τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του να δείξουν άλλο πρόσωπο, ήπιο και συμβιβαστικό.

Τα όσα έγιναν με την επίσκεψη του Τσαβούσογλου ήταν υπερβολικά, προκλητικά και αχρείαστα.

Κατά τον χρόνο της εδώ παραμονής του, Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη όργωναν, στην κυριολεξία, στο Αιγαίο, τον εναέριο χώρο μας.

Έλληνες δημοσιογράφοι αποκλείσθηκαν από τις επαφές, που είχε στην Θράκη, με τους ψευδομουφτήδες, οι οποίοι, κατά τον Τσαβούσογλου, «συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της Τουρκικής μειονότητας».

Αποκάλεσε τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης «Συμπατριώτες», ενώ οι Πομάκοι τον χαρακτήρισαν «Persona non grata», δηλαδή ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Το να ανακηρύξει, επί Ελληνικού εδάφους, τον πράκτορα των Τούρκων, Σαδίκ, ως «ήρωα» ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά, από άνθρωπο, που επισκέπτεται «ιδιωτικά» μία περιοχή της Ελλάδας.

Πάντως, η Διπλωματία των «Κλειστών Θυρών», όπου εφαρμόστηκε ήταν καταστροφική για τους Λαούς και φυσικά γεννά πολλά ερωτήματα.

Οι Έλληνες δεν άκουσαν τίποτε από τους Δένδια και Τσαβούσογλου, για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, η οριοθέτηση της ΑΟΖ, οι Θαλάσσιες Ζώνες και ο Κατοχικός Στρατός στην Κύπρο, όπου στα Κατεχόμενα μοιράζουν Τουρκοκυπριακές υπηκοότητες.

Δεν έμαθαν οι πολίτες τι ακριβώς συζητήθηκε πίσω από τις «κλειστές πόρτες» και αυτό δεν ταιριάζει σε μία χώρα της Ευρώπης.

Όχι άλλη στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως «την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τους προδότες, όμως, κανένας».

Και ενώ είχαμε την υποδοχή Τσαβούσογλου, η Αθήνα μετατράπηκε για μία ακόμη φορά σε «Άγρια Δύση» ή σε «Καμπούλ». Το οργανωμένο έγκλημα σε … δράση.

Τα καλάσνικοφ γάζωναν και σκότωναν, τρομοκρατώντας την κοινωνία. Οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι και ο Χρυσοχοΐδης μίλαγε για το Δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Αφήστε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, στην Γερμανική εφημερίδα BILD, πως θα συζητήσει την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από την Ελλάδα, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια», επιβεβαιώνοντας και τον μόνιμο χαρακτήρα της εγκατάστασής τους στη χώρα μας.

Λέτε η Πατρίδα μας, επί Μητσοτάκη, να μετατραπεί σε αποθήκη Λαθρομεταναστών ή σε φυλακή ψυχών; Ας περιμένουμε.

Ας έχουν υπόψιν τους, όμως, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις και συμπεριφορές, αυτό που έλεγε ο Χείλωνας ο Λακεδαιμόνιος (600 – 520 π.Χ.), ένας από τους Επτά Σοφούς του Αρχαίου Κόσμου, «Μηδέν Άγαν», δηλαδή, Σε τίποτε να μην υπερβάλλεις.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή