Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα Κωτσού για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Στην πάροδο των χρόνων το γυναικείο κίνημα έχει ισχυροποιηθεί ώστε ο χαρακτηρισμός «ασθενές φύλο», να αφορά πλέον μόνο τη βιολογική υπόσταση και όχι την κοινωνική, επαγγελματική, η πολιτική δράση των γυναικών.

Οι επίμονοι αγώνες τους είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς η θέση των γυναικών στο σύγχρονο κόσμο έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά, ενώ στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων η παρουσία τους είναι έντονη και σε αρκετές περιπτώσεις καθοριστική.

Πρόσφατα και στη χώρα μας, το Εθνικό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για απόφαση σταθμό στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας, η οποία αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά των Ελληνίδων στην πατρίδα και φέρει τη «σφραγίδα» του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, κυρίως στις χώρες του τρίτου κόσμου τα φαινόμενα βίας και περιθωριοποίησης των γυναικών εξακολουθούν σήμερα να κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εργαζόμενες και μη απασχολούμενες, γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει βία ή διακρίσεις, στέλνουναπ΄ όλα τη μήκη και πλάτη της γης αγωνιώδες μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων.

Οφείλουμε να δηλώσουμε δημόσια ότι είμαστε δίπλα τους και να τις διαβεβαιώσουμε πως το δίκαιο αίτημά τους αποτελεί επιδίωξη όλων των δημοκρατικών κρατών της Υφηλίου.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή