Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μητσοτάκης για Τρίκαλα: Και «έξυπνη» και «ευαίσθητη» πόλη

Με τη φράση «τα Τρίκαλα είναι και “έξυπνη” και ευαίσθητη πόλη», απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την επίσκεψή του στη θεσσαλική πόλη την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Η θέση αυτή του κ. Μητσοτάκη προήλθε από την επίσκεψή του στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκε για το πλήθος δράσεων που υλοποιεί για όσους/ες ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο κ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη και αμέσως, στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής  Μέριμνας του Δήμου (κ. Β. Ντάκου, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων), εξήγησε τις δράσεις σχετικά με τη στήριξη των τρικαλινών (ΤΕΒΑ, επιδόματα, προώθηση απασχόλησης, παραπομπή σε κοινωνικές δομές, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εμβολιασμοί κ.α.).

Οι 3.200 τρικαλινοί/ες που έχουν εξυπηρετηθεί από το 2017, όταν το Κέντρο Κοινότητας πρωτολειτούργησε, οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο να αναφερθεί στο «κοινωνικό αποτύπωμα» του Δήμου Τρικκαίων. Αποτύπωμα, που, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, ενισχύεται από τη δράση Παραρτήματος Ρομά που λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας, με περίπου 900 εξυπηρετηθέντες. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο Κέντρο Ενταξης Μεταναστών, που σε λίγο διάστημα θα λειτουργήσει στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή