Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μπρα ντε φερ Τσίπρα – Μητσοτάκη για τους αναποφάσιστους

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, οι δύο μονομάχοι προσπαθούν να κερδίσουν τους αναποφάσιστους. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την επίθεση στους αντιπάλους του και μιλάει μόνο για το έργο του και τις εξαγγελίες του.

Την ίδια ώρα, σε κάθε ομιλία του, τονίζει την ανάγκη για μία καθαρή νίκη στην κάλπη της Κυριακής, προτάσσοντας τα διλήμματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδοθεί σε μία διαρκή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναφέροντας στην ατζέντα το ζήτημα των παρακολουθήσεων, τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, αλλά και το σύνθημα «πάμε να διώξουμε τη Δεξιά».

Μέσα στα όπλα που έχει στην φαρέτρα του είναι οι υποκλοπές, αλλά και η τραγωδία των Τεμπών βάζοντας στο κάδρο όλων αυτών των καταγγελιών και ποινικές εκτός από πολιτικές ευθύνες. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί «πλάγιο» άνοιγμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που όμως δεν φαίνεται να ενδίδει προς το παρόν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται να έχει βγει εκτός κάδρου Τσίπρα λόγω των προτάσεων για τις πληρωμές σε «Δήμητρα».

«Ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Μητσοτάκη»

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δίνουν την μάχη για την πρωτιά στις κάλπες της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει σταθερός στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας για πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει την πολιτική του αυτονομία προκειμένου να πετύχει  το υψηλότερο δυνατό ποσοστό που θα του επιτρέψει την επομένη της πρώτης κάλπης να είναι παράγοντας διαμόρφωσης των εξελίξεων. Η προεκλογική συζήτηση λοιπόν διεξάγεται γύρω από τις συνεργασίες που ΔΕΝ θα γίνουν αφού όλοι είναι εναντίον όλων σε ένα ιδιότυπο blame game γύρω από το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας.

Εδώ που φτάσαμε, στο φώτο φίνις είναι προφανώς αδύνατο τα κόμματα να αλλάξουν τις στρατηγικές τους και το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ποιος θα αποφύγει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής το μεγαλύτερο λάθος. Αυτός που θα κάνει και τα λιγότερα λάθη (λόγω και έργω) στην τελευταία στροφή θα είναι νικητής των εκλογών.

Οι κεντρικές ομιλίες των δύο μονομάχων

Μετά την κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα, σειρά έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος) σήμερα, Πέμπτη 18.05.2023. Κατά την διάρκεια των ομιλιών του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ένα διαφορετικό δίλημμα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το αληθινό δίλλημα για τον λαό είναι «Μητσοτάκης ή σταθερότητα» και η απάντηση είναι «ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή για μια κυβέρνηση μακράς πνοής».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα αναμένεται να βρεθεί στην Βόρεια Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκινήσει από το αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία, ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα και θα παραδοθεί τον προσεχή Δεκέμβριο. Ήδη εκτελούνται δοκιμαστικά δρομολόγια, με το κ. Μητσοτάκη να επιβιβάζεται σε έναν από τους συρμούς, ενώ θα επισκεφτεί και τον σταθμό Βενιζέλου όπου τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται η επάνοδος των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου και η επανατοποθέτηση τους ακριβώς στα σημεία που είχαν εντοπιστεί. 

Η μάχη της Βόρειας Ελλάδας

Ως γνωστόν, η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ καθώς αποτελούν προπύργια της κεντροδεξιάς παράταξης και δίνουν από τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά στην Επικράτεια κάτι που στην Πειραιώς θέλουν να επαναληφθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στην Δυτική Μακεδονία επισκεπτόμενος Πέλλα και Ημαθία, ενώ μίλησε σε συγκέντρωση στην Καστοριά, όπου η ΝΔ το 2019 είχε ξεπεράσει το 50%. Βέβαια, όταν ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, αποφάσισε να μην κατέλθει σε αυτές τις εκλογές, άφησε ένα κενό, το οποίο προσπαθεί να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας υποψηφιότητα μεταξύ άλλων και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Θεσσαλονίκη, με τον πρώην πρόεδρο να δίνει το παρών στην ανοιχτή συγκέντρωση. Ο κ. Καραμανλής είναι παρών στην εκλογική μάχη της ΝΔ, όπως πιστοποίησε και με την παρέμβαση του στο Ζάππειο στην εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης» όπου είπε ότι «την επόμενη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί» και τόνισε ότι «με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή