Νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ σε Παλαιοκαρύτη και Ποτάμι στον Πορταϊκό

Νέο αντιπλημμυρικό έργο δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό του  παραποτάμου  του Πορταϊκού ποταμού Παλαιοκαρύτη και του παραπόταμου που διέρχεται κατάντι των οικισμών Αγίου Προκοπίου και Καλογήρων. Το έργο είναι  συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προβλέπονται  καθαρισμοί   κοίτης  σε συνολικό μήκος 10 χλμ περίπου, στους δύο παραποτάμους του Πορταϊκού ποταμού και  αποκατάσταση των αναχωμάτων με σκοπό την προστασία  περιουσιών, δημόσιων υποδομών και του περιβάλλοντος.

«Δρομολογούμε ένα ακόμη αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που έρχεται να προστεθεί στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει  και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους άνω των 40 εκατομμυρίων  ευρώ. Ζητάμε σταθερή χρηματοδότηση για την υλοποίηση του  σχεδιασμού μας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  προετοιμαζόμαστε και επενδύουμε στην πρόληψη, με  χρήσιμα έργα που αποδίδουν σε στιγμές κρίσης».

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικές και τεχνικών έργων (καθαρισμός κοίτης, επισκευή κοιτοστρώσεων και αναχωμάτων, επένδυση αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους και  προστασία θεμελίων γέφυρας).©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή