Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 21.500 ανέργους

   Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για συνολικά 21.500 ανέργους πρόκειται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι μεταξύ των 11 προγραμμάτων που ανακοίνωσε προ ημερών η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου πως θα προκηρυχθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019.
 

   Δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ πρόκειται – βάσει του σχεδιασμού – να δημοσιευτούν μέσα στον μήνα.

   Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 10.000 άνεργοι απόφοιτοι υψηλής κατάρτισης στους κλάδους αιχμής, ενώ η επιδότηση θα είναι για 12 μήνες, καλύπτοντας το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

   Σκοπός του προγράμματος είναι αποκτήσουν οι ωφελούμενοι εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο των σπουδών τους και από την άλλη στο ίδιο το Δημόσιο αναμένεται να υπάρξει αναβάθμιση λόγω της επιστημονικής κατάρτισης των πτυχιούχων.

   Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 αναμένεται να προκηρυχθούν άλλα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ για συνολικά 6.000 ωφελουμένους, ηλικίας έως 29 ετών.

   Το πρώτο αφορά δράσεις κατάρτισης, πρακτικής 3.000 νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης, ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε αντίστοιχο αριθμό ανέργων οι οποίοι έχουν κάνει θεωρητικές σπουδές σε κλάδους αιχμής. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων για τη συγκεκριμένη κατηγορία πτυχιούχων ανέργων, ανοίγοντας τη βεντάλια των ειδικοτήτων.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή