Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νικηφόρο ξεκίνημα η Εθνική

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική Ομάδα τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League. Με γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 81΄ της αναμέτρησης, νίκησε 1-0 την Εσθονία στο Ταλίν. Φανερά καλύτερη η Ελλάδα στο α΄ μέρος, στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός της έπεσε, ωστόσο κατάφερε να φύγει με το τρίποντο της νίκης, μπαίνοντας έτσι "με το δεξί" στη νέα διοργάνωση της UEFA.
Η Εθνική είχε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 4΄ όταν ο Πέτρος Μάνταλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Εσθονό γκολκίπερ, ο οποίος όμως κατάφερε να διώξει. Στο 14'  ήρθε το γκολ της ελληνικής ομάδας όταν ο Κώστας Φορτούνης δέχθηκε ασίστ με κεφαλιά από τον συνονόματό του, Μήτρογλου και από ιδανική θέση πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Στο 40'  σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από αριστερά, ο Μήτρογλου πήδηξε για κεφαλιά, όπως και ο Μανωλάς αλλά μάλλον δεν βρήκαν τη μπάλα, που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Άξαλοου.

Στο 49'  ο Μήτρογλου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Μπακασέτα. Στο β΄ μέρος έπεσε φανερά ο ρυθμός του αγώνα. Έτσι, αν και η Εθνική δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, εκτός από ένα σουτ του Λουτς στο 71΄ που πέρασε λίγο άουτ, χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 81΄ για να έχει την επόμενη ευκαιρία της, όταν ο Τζιόλης πέρασε ωραία πάσα στον Φορτούνη ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Άξαλοου απέκρουσε. Στο 90΄και πάλι ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση για γκολ, από ωραία κάθετη πάσα του Μάνταλου, ωστόσο ο Εσθονός γκολκίπερ απέκρουσε και αυτή τη φορά.

Εσθονία: Ακσάλου, Καμς, Μπαράνοφ, Βίχμαν, Μετς, Πικ, Ογιάμα (80'  Ταμ), Ντμιτρίεφ, Βασίλιεφ, Λουτς (84΄ Πούρι), Χένρι Ανιέρ (63΄ Ζένιοβ).

Ελλάδα: Μπάρκας, Τοροσίδης, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78'  Τζιόλης), Φορτούνης, Πέλκας (92΄ Κουλούρης), Μάνταλος, Μήτρογλου (50΄ Μπακασέτας).

Ικανοποιημένος ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίκαελ Σκίμπε, που δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: "Κάναμε καλό ξεκίνημα, είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Ως το 25΄ είχαμε καλό ρυθμό, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ και στη συνέχεια, αν και φάνηκε πως μας πίεσαν, ελέγχαμε τον αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος με τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Έπαιξαν όσοι είχαν καλή απόδοση με τις ομάδες τους τελευταία. Είχαμε συνολικά καλή εικόνα και ήμασταν αρκετά δημιουργικοί".

Ο Κώστας Φορτούνης τόνισε: "Κάναμε καλό ξεκίνημα, ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια μας πίεσαν κάπως, πράγμα λογικό καθώς έπαιζαν στην έδρα τους. Η διαφορά μας ωστόσο ήταν πως εκείνοι προσπαθούσαν με σέντρες, ενώ εμείς βάλαμε τη μπάλα κάτω. Είναι το στιλ που θέλει ο προπονητής μας, το προσπαθούμε και στη συνέχεια θα το βελτιώσουμε κι άλλο".

Ο Δημήτρης Πέλκας δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: "Πήραμε μια καθαρή νίκη, ήμασταν φανερά καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο β΄ μέρος που ο ρυθμός μας έπεσε, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και φτάσαμε στη νίκη. Η αποχώρηση του Μήτρογλου σαφώς μας επηρέασε, για μένα ο Κώστας είναι σέντερ φορ μεγάλης κλάσης. Και ο Τάσος που τον αντικατέστησε είναι εξαιρετικός παίκτης και προσπάθησε, αλλά δεν είναι σέντερ φορ. Είμαι νέος στην ομάδα, υπάρχουν αρκετοί δημιουργικοί χαφ, έχουμε καλή συνεργασία με τον Φορτούνη και τον Μάνταλο, όπως και με τα υπόλοιπα παιδιά".

* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Φινλανδία – Ουγγαρία 1-0.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή