Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο δήμαρχος Τρικκαίων θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ;

Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ορκίστηκαν οι δήμαρχοι και τα νέα δημοτικά συμβούλια και τώρα είναι η ώρα για να εκλεγούν στα θεσμικά όργανα οι νέοι εκπρόσωποί τους. Πολλοί ονειρεύονται μια τέτοια θέση, αλλά λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να τη διεκδικήσουν. Μια πολυπόθητη θέση είναι αυτή του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι ικανοί και οι ιντριγκαδόροι. Ποιος θα κερδίσει, κανείς δεν ξέρει. Άλλοτε κερδίζουν αυτοί που φτιάχνουν δυναμικές ομάδες, γιατί ξέρουν να διαχειρίζονται καλά την πολιτική ίντριγκα και άλλες φορές κερδίζουν οι ικανοί, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ακόμη και από τα πιο διεστραμμένα μυαλά.

Πολύς λόγος γίνεται για τους μνηστήρες της πολυπόθητης θέσης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της γνωστής και ως ΚΕΔΕ.

Μέχρι σήμερα πρόεδρος είναι ο δραστήριος και λαοφιλής σημερινός Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Σε λίγες εβδομάδες θα γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου και οι φήμες για επίδοξους μνηστήρες, δίνουν και παίρνουν. Ακούγονται ηχηρά ονόματα δημάρχων που απέσπασαν μεγάλα ποσοστά και εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή. Επικρατέστεροι φαίνεται πως είναι δυο τοπικοί άρχοντες, μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος είναι παλιάς κοπής πολιτικός, τον οποίο σέβονται πολλοί δήμαρχοι και τον θεωρούν ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, με συνέπεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και απέναντί του φαίνεται να διεκδικεί το αξίωμα ο δήμαρχος Τρικκαίων  κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ένας νέος άνθρωπος, ιδιαίτερα δραστήριος, μοντέρνος, αποτελεσματικός, που συμβαδίζει με την εποχή του και έχει κάνει το δήμο του πρότυπο για τη χώρα, εφαρμόζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες.

Υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι, οι οποίοι όπως φαίνεται μέτρησαν τις δυνάμεις τους και είδαν πως είναι ελλειποβαρείς κι έτσι κατέπνιξαν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Σίγουρα στο επόμενο διάστημα μπορεί να εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι, όπως όμως λένε όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στα αυτοδιοικητικά, οι δυο τοπικοί άρχοντες που προαναφέραμε, φαίνεται να είναι αυτοί και μόνο που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την πολυπόθητη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.  Στους Αθηναϊκούς κύκλους συζητείται πως επικρατέστερος φαίνεται να είναι ο Θεσσαλός δήμαρχος. Σύντομα θα δούμε ποιος θα κερδίσει.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή