Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης δεν είναι ταμπού

 Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν προστατεύει μόνο εσένα. Γίνεται ασπίδα και για τους γύρω σου. Για τους δικούς σου ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να κινδυνεύσουν άμεσα αν αρρωστήσεις εσύ.

Εμβολιάσου ακόμα κι αν δεν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες, για να μη γίνεις η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας συνάνθρωπός σου.

Αυτό είναι το κοινωνικό μήνυμα που θέλησαν να περάσουν στην καμπάνια που ετοίμασαν από κοινού, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, με ένα τηλεοπτικό σποτ που θα προβάλλεται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, για το επόμενο διάστημα που ξεκινάει ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Σκοπός είναι, να καταλάβει ο κόσμος πως δεν είναι ταμπού ο εμβολιασμός κατά της γρίπης. Είναι στάση κοινωνικής ευθύνης για όλους μας.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, παρευρέθηκαν οι συντάκτες Υγείας, στους οποίους παρουσιάστηκε το νέο διαφημιστικό σποτ που φτιάχτηκε με σκοπό να κατανοήσει ο κόσμος την ανάγκη να κάνει το εποχικό εμβόλιο της γρίπης.

Ομιλητές ήταν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, Ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας, ο Αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Βαγγέλης Φραγκούλης και η Γενική γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ κ. Φάνη Πετραλιά.

Παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας κατατάσσουν στους τελευταίους, όσον αφορά ακόμα και τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Φυσικά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στην κατανάλωση των αντιβιοτικών, ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο ΠΦΣ και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στις 21 Οκτωβρίου, στις 17:00 το απόγευμα.

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή