Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι έχει το σχέδιο να αλλάξει την Ελλάδα

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε στις Προγραμματικές Δηλώσεις ότι έχει το σχέδιο να αλλάξει την Ελλάδα

Με ακρίβεια, αποφασιστικότητα και βέβαιη πίστη ότι η αναγέννηση της εθνικής οικονομίας και ολόκληρης της κοινωνίας αρχίζει άμεσα, αποτυπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας μας κυβέρνησης.

Πρόκειται για Δηλώσεις, οι οποίες βασίζονται στις βαθιές τομές που θα εφαρμοστούν και θα διορθώσουν τις αδικίες και τις στρεβλώσεις. Είναι τομές, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα νέο θεσμικό σύστημα, μέσα στο οποίο όλα θα λειτουργούν καλύτερα, αποτελεσματικότερα και θα δημιουργούν συνεχώς συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους Έλληνες.

Η αποκάλυψη, μάλιστα, ότι μια μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και θα οδηγήσει σε ουσιαστικές ελαφρύνσεις στο εισόδημα των Ελλήνων, αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της κυβέρνησής μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργούν ως καταλύτης προς μια πολύ θετική προοπτική για την εθνική μας οικονομία, αλλά και προς την  σταδιακή απαγκίστρωση από τη στεγνή λιτότητα, η οποία είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα. Για το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων η κυβέρνηση ξεκινά ταυτόχρονα την εφαρμογή, τόσο του σχεδίου του ΤΧΣ, όσο και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εξίσου μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική έρχεται στην οικονομία και από τη νέα γενναία βελτίωση στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα δώσει λύσεις επιβίωσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ειδικότερα, η θέσπιση ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ και η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% είναι στοιχεία αποκαλυπτικά της αναπτυξιακής έντασης, η οποία έρχεται να κυριαρχήσει.

Ταυτόχρονα, στις Προγραμματικές Δηλώσεις τέθηκε ρητά ο στόχος του εκσυγχρονισμού της Παιδείας και αποτυπώθηκε η δέσμευσή μας, ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δε θα παράγει ανέργους. Θα παράγει επιστήμονες, ικανούς να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας. Παράλληλα, περιγράφηκε  η υψίστου συμβολισμού απόφαση μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού και η αντικατάστασή τους με πάρκο άθλησης και δημιουργίας.

Οι πολιτικές αυτές σηματοδοτούν μια νέα πολιτική εποχή.  Μια εποχή, στην οποία η κοινωνική κινητικότητα και η ανέλιξη θα είναι οι στόχοι. Κανένας δε θα είναι στάσιμος, αντίθετα η πολιτεία θα διαμορφώνει τις συνθήκες και το πλαίσιο, ώστε η εξέλιξη των Ελλήνων να είναι η κανονικότητα σε αυτή τη χώρα.

Παράλληλα, οι προσλήψεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας και οι βαθιές κοινωνικές στοχεύσεις, όπως η καταβολή των συντάξεων χηρείας, η διανομή των φαρμάκων των καρκινοπαθών κατ’ οίκων και η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής συνιστούν αδιαπραγμάτευτα βήματα οικοδόμησης μιας σοβαρής κοινωνικής πολιτικής.

Με την πολιτική αυτή, επί της διακυβερνήσεώς μας, η πολιτεία δεσμεύεται να συνδράμει με αποφασιστικό τρόπο, ώστε η ζωή των Ελλήνων που δοκιμάζονται από πολλά και σκληρά προβλήματα να μπορεί να είναι όντως καλύτερη.

Τέλος, η ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, η πρόσληψη 1500 αστυνομικών και η αντικατάσταση του εξοπλισμού τους, είναι κινήσεις ορόσημα, προς την κατεύθυνση της θωράκισης και ενίσχυσης της ασφάλειας στη χώρα μας.

Αδιαπραγμάτευτα υπογραμμίζω προσωπικά ότι, στο τρίπτυχο της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ασφάλειας καθρεφτίζονται η δέσμευση και η απόλυτη στόχευση της νέας μας κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό με αποδεδειγμένη τη μεγάλη δόση αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέναντι στον ευρωπαϊκό και διεθνή θεσμικό και επιχειρηματικό κόσμο, δείχνουν, ήδη από τη γραμμή της εκκίνησής μας, μια νέα πολιτική, φτιαγμένη για να δώσει λύσεις και ένα μεγάλο μέλλον για την πατρίδα και τους Έλληνες.

Όλοι πρέπει και θα δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα, ώστε η πολιτική μας να εφαρμοστεί και άμεσα να κατακτήσουμε μια νέα εποχή, μια πραγματικότητα ανάπτυξης και ευημερίας, από την οποία κανένας Έλληνας δε θα αποκλείεται. Με πράξεις και σημαντικά αποτελέσματα θα πάμε όλοι μπροστά.

Θανάσης Λιούτας

Βουλευτής ΝΔ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή