Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ … ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ … !

Την «Γαλάζια Πατρίδα» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ονειρεύεται να αναστήσει ο Σουλτάνος της Τουρκίας.

Η Άγκυρα έχει ανάγκη από υδρογονάνθρακες, δηλαδή από Πετρέλαιο και Αέριο και γι’ αυτό ανακάλυψε ένα μεγάλο θαλάσσιο … «φιλέτο», που ξεκινάει από τα παράλια της Μικράς Ασίας και φθάνει στο διαλυμένο κράτος της Λιβύης.

Σαν τυφώνας περνάει από τα Ελληνικά νησιά και διαγράφει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο Ερντογάν τραβάει το σχοινί της έντασης, έχοντας την στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, αφού τον θεωρεί μεγάλο σύμμαχο.

Δεν τον νοιάζει ούτε το Διεθνές Δίκαιο ούτε το Δίκαιο της Θάλασσας ούτε τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Θέλει να επιβάλλει το Δίκαιο του Ισχυροτέρου …!

Φωτιές ανάβει ο … Πειρατής της … Μεσογείου και ευτυχώς, που ξύπνησε η Κυβέρνηση των Αθηνών και προσπαθεί να βάλει «μπλόκο» με την στήριξη της Αιγύπτου.

Συναγερμός στο Αιγαίο και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τυχαίο και θερμό επεισόδιο ή μία καλοσχεδιασμένη προβοκάτσια των Τούρκων.

Η κύρωση του Μνημονίου οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της λεκάνης της Μεσογείου και το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ, κατά την άποψη του Προέδρου της Γαλλίας, Μακρόν.

Η στάση ουδετερότητας της Βορειοατλαντικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ) και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Προέδρου των Η.Π.Α. μπορεί να οδηγήσουν την περιοχή σε πλήρη αποσταθεροποίηση.

Δυστυχώς, είμαστε «Ανάδελφο Έθνος», όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Σαρτζετάκης και σε περίπτωση «ΜΠΑΜ» το … κουπί θα το τραβήξουμε μόνοι μας, όπως τόνισε πρόσφατα ο Ναύαρχος και πρώην Υπουργός Άμυνας Αποστολάκης.

Βοήθεια δεν πρέπει να περιμένουμε από πουθενά, όπως δεν είχαμε στην δεκαετία του 1950, με τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και το 1974 με την παράνομη εισβολή και κατοχή σχεδόν της μισής Κύπρου.

Γι’ αυτό, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να σταματήσει τις «γκάφες» με τις οποίες αυτοκαταργείται και αποδυναμώνεται.

Φαινόμενα «κανιβαλισμού», όπως ξεκίνησαν τα … τρωκτικά της Ν.Δ. στα Τρίκαλα και άναψαν φωτιές σ’ όλη την χώρα, με την ανθρωποφαγία των Διοικητών των Νοσοκομείων, το όριο ηλικίας των 25 ετών για το επίδομα και η περίπτωση Διαματάρη, που δεν είχε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Columbiaκαι έγινε Υφυπουργός Εξωτερικών, λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον Πρωθυπουργό, δείχνουν πως έχουν χάσει, σαν Κυβέρνηση, την … μπάλα …!

Σημειωτέον πως ο Διαματάρης κάνει ακόμα διακοπές στην Αυστραλία, με χρήματα του Ελληνικού Λαού και του αποδίδονται τιμές από την εκεί Εκκλησία …!

Επειδή, λοιπόν, ο Σουλτάνος της Τουρκίας, με Γκεμπελικές συμπεριφορές, είναι πολύ επικίνδυνος οφείλουν όλοι να είναι ενωμένοι, με κοινή πορεία πλεύσης στα Εθνικά, τουλάχιστον, θέματα.

Η Αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα,πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με ορθολογισμό και να βρουν όλοι μαζί –Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση- κοινές και σωτήριες λύσεις με σωστές ενέργειες και με διαύλους επικοινωνίας με Ε.Ε., ΟΗΕ και με άλλους οργανισμούς ακόμα και με την Τουρκία.

Η Αντιπολίτευση χάριν της Αντιπολίτευσης θα είναι καταστροφική.

Πρέπει όλοι ενωμένοι να προστατεύσουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας, γιατί διαφορετικά ο σημερινός πρωθυπουργός θα αποδειχθεί «μοιραίος» και το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αφού, φυσικά, παύσει να υπάρχει το «μεγαλείο» της Ελλάδας.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του …!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή