Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών Ιεροψαλτών στην διαδικτυακή εκπομπή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων, Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Αθανάσιος Γ. Δημητρίου, στην διαδικτυακή εκπομπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βυζαντινή Ηχώ, με τον Απόστολο Ντετσικα, μίλησε για την ψαλτική τέχνη στα Τρίκαλα, τους σημαντικούς Πρωτοψάλτες που ανέδειξε η πόλη, καθώς και για τους μεγάλους Πρωτοψάλτες άλλων πόλεων που αποτέλεσαν πρότυπα για τους Τρικαλινούς.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ψάλτες της υπαίθρου, τονίζοντας τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, καθώς και τις πενιχρές οικονομικές απολαβές, που όμως δεν γίνονται εμπόδιο, ώστε να είναι ολοι ενωμένοι για την κοινή τους μεγάλη αγάπη, την ψαλτική τέχνη.

Επίσης αισιόδοξο για το Ψαλτικό μέλλον της πόλεως των Τρικάλων είναι ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με την ψαλτική τέχνη. Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση του σχετικά με την συνεργασία του συλλόγου του, αλλά και γενικότερα των συλλόγων των Πόλεων, με την Πρωτεύουσα και την Ο.Μ.Σ.Ι.Ε εκφράζοντας ότι θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη και καθοδήγηση από το κέντρο, ώστε να υπάρχει μια κοινή εναρμόνιση.

Στο παρόντα χρόνο έχει προτάσεις και διάθεση προσφοράς για το κοινό ιεροψαλτικό καλό, τονίζοντας ότι περισσότερο και από τα υλικά αγαθά που φυσικά είναι απαραίτητα, ο Ψάλτης χρειάζεται και την ηθική υποστήριξη, και τον Έπαινο καθώς δεν είναι απλά ένας “κατώτερος κληρικός, “αλλά όπως είπε προσφάτως και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, είναι συλλειτουργός.

Τέλος υπογράμμισε ότι και τώρα υπάρχουν μεγάλοι δάσκαλοι που εμπνέουν και καθοδηγούν με την πορεία και την στάση της ζωής τους όπως είναι ο Άρχων Γρηγόριος Νταραβάνογλου.

Ο κ. Αθανάσιος Δημητρίου σήμερα είναι Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης πόλεως Τρικάλων. Μια συνέντευξη που αξίζει να την δείτε!

Από το γραφείο τύπου του Σωματείου

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή