Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο «ΣΑΣΜΟΣ» του Σπύρου Πετρουλάκη απόψε στη Σουίτα Art Cafe

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Σασμός» του Σπύρου Πετρουλάκη, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 20:00, στο Σουίτα Art Café (Στεφάνου Σαράφη 18, Τρίκαλα, τηλ.: 24310 20676).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μουσικοχορευτικά με τον Σύλλογο Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης», ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου, Ίουλία Σταγάκη, θα απευθύνει χαιρετισμό στον συγγραφέα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος-θεατρολόγος Αθανασία Τσιοτινού, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Μπαλτά και ο συγγραφέας, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Βιβής Μαργαρίτη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Μουσική Σχολή «Παπαστάθη».

Διοργάνωση: Βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ και εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Λίγα λόγια για τον «Σασμό» (Συμφιλίωση)

Ο “Σασμός” του Σπύρου Πετρουλάκη, είναι ένα βαθιά κοινωνικό και συναισθηματικο βιβλίο, με αστυνομικές πινελιές, κινηματογραφική δράση και  δυνατές σκηνές, που κρατούν δέσμιο τον αναγνώστη που το διαβάζει, μέχρι να γυρίσει και την τελευταία του σελίδα.

Παράλληλα, φωτίζει  την ανθρωπινή ύπαρξη και το πως μπορεί να διαμορφωθεί, μέσα από ιδιότυπους κοινωνικούς κώδικες και άγραφους κανόνες, ικανούς να παραμερίσουν τους ηθικούς φραγμούς και να προσδιορίσουν την μοίρα των ανθρώπων, πέρα από τους ν’ομους και την κάθε λογική.

Μα ο μεγάλος νικητής μέσα από το  βιβλίο αυτό, ανακηρρύσεται, ο ίδιος του ο τίτλος ”Σασμός”…

Μια λέξη διαποτισμένη και γεμάτη από ευγενικά ιδανικά,λεβεντιά και περηφάνια, που ξέρει να μετατρέπει την πίκρα σε γιορτή και την θύελλα σε γαλήνη,  αποδίδοντας την δική της δικαιοσύνη, μετουσιώνοντας το μίσος σε αγάπη για την ζωή!

Ακόμη μια φορά ο Σπύρος Πετρουλάκης, μας παρέδωσε, ένα αξιόλογο  ανάγνωσμα, με έντονο το άρωμα της Κρήτης, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του.
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αυτό το βιβλίο, μπορεί να σας παρασύρει αβίαστα στην δίνη ενός εξαιρετικού ταξιδιού, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια του στην ψυχή σας.

{Από την κριτική της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο (Βιβλίων Ορίζοντες)}



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά. Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιή­θηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή