Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Το ότι θα άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου στην Μέση Ανατολή και κυρίως στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας ήταν αναμενόμενο και ήταν ζήτημα χρόνου και συναινέσεων.

Ο Σουλτάνος της Τουρκίας έγινε ένας μεγάλος Τρομοκράτης όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και όλης της Υφηλίου. Δυστυχώς, έγινε ο ανεπανάληπτος Εφιάλτης, για όλες τις Δημοκρατικές χώρες και, κυρίως, για όσους λαούς κατοικούν στην Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου.

Τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία σήμερα, με επικεφαλής τον Δικτάτορα Ερντογάν.

Η Τουρκία αισθάνεται ανασφάλεια, εάν γίνει ένα Κουρδικό κράτος στο υπογάστριό της. Ο Σουλτάνος έχει τεράστιο πρόβλημα με τους μετανάστες, μετά τον πόλεμο στην Συρία. Έχει δε και οικονομικά προβλήματα που θα τα καταπραΰνει με μία εισβολή και μία νίκη στο Βόρειο τμήμα της Συρίας.

Η εισβολή στην Συρία, με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εάν επιτύχει θα δημιουργήσει μία ζώνη Ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων και εκεί θα εγκατασταθούν τα εκατομμύρια των προσφύγων, που είναι ουσιαστικό πρόβλημα για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα και γενικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η εισβολή, στο Συριακό έδαφος, είναι η Τρίτη και φέρει την επωνυμία «Η Πηγή της Ειρήνης». Τώρα κατά πόσο μπορείς να μιλάς για ειρήνη, όταν σκοτώνεις συνανθρώπους και αναγκάζεις σε μετανάστευση εκατομμύρια πολίτες, είναι ένα θέμα, που μόνο στο αρρωστημένο μυαλό ενός Δικτάτορα μπορεί να βρεθεί.

Οι άλλες δύο εισβολές έγιναν το 2016 και το 2018 και δεν πέτυχαν τον σκοπό τους.

Η εισβολή, όμως, στην Συρία αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του Τραμπ, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων των Η.Π.Α. και καταργεί κάθε έννοια δικαιοσύνης καταπατώντας τους νόμους του διεθνούς δικαίου.

Η … ύπουλη ανοχή και η «χημεία» μεταξύ του Τραμπ και του Ερντογάν εξοργίζει την Ευρώπη και φοβίζει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Τουρκικός εκβιασμός, με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες, τρομάζει τους πάντες και δείχνει πως ο συμβιβασμός Η.Π.Α. – Τουρκίας μπορεί να μοιάζει με ατομική … βόμβα για τους πάντες.

Οι Ρώσοι κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια στην Άγκυρα και περιμένουν να μονιμοποιήσουν την κατοχή εδαφών και την επιρροή στην Συρία.

Οι δολοφόνοι του ISISμοιάζουν με το σύνθημα «οι Γερμανοί … ξανάρχονται» ενώ οι Κούρδοι θα δώσουν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για τα πάτρια εδάφη.

Δημιουργούνται, όμως, και πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις Ελλάδας – Η.Π.Α., Ευρώπης – Η.Π.Α. και Κύπρου – Η.Π.Α. Παρά, την μεταξύ τους, επιφανειακή σύσφιξη σχέσεων ένα είναι ολοφάνερο, το πως κανείς πλέον δεν μπορεί να βασιστεί στην εξωτερική πολιτική του Τραμπ αλλά ούτε και στην λογική και στην αυτοσυγκράτηση της Τουρκίας. Οι … φίλοι μάς προδώσαν και με τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη την δεκαετία του ’50 και στην Κύπρο την δεκαετία του ’70.

Η γείτονα χώρα μπορεί να μην έχει κανέναν φίλο στα σύνορά της, έχει όμως πελατειακή υποστήριξη από Η.Π.Α., Ρωσία και Ε.Ε.
Οι προφορικές καταδίκες των Η.Π.Α. και της Ευρώπης κατά της Τουρκίας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αυτό φάνηκε και με τους S-400 και με τα F-35, αλλά και με την Κυπριακή Α.Ο.Ζ. Ούτε η κοινή δήλωση στον Ο.Η.Ε. των πέντε Ευρωπαϊκών κρατών (Αγγλίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, και Πολωνίας)είχε καμία τύχη.

Οι χώρες, που φαινομενικά είναι κατά της εισβολής στην Συρία,είναι αυτές που πούλησαν οπλισμό στον Σουλτάνο για να πετύχει η «Πηγή Ειρήνης» και για να γίνει η Τουρκία ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ της Υφηλίου.

Η τράπουλα, που λέγεται η ΣΥΡΙΑ, δυστυχώς θα μοιρασθεί ανάμεσα σε Άγκυρα, σε Μόσχα και σε Τεχεράνη και μπορεί να πληρωθεί ακριβά από την Ε.Ε.

Το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό πρόβλημα, που θα προκύψει ως συνέπεια της εισβολής στην πολύπαθη Συρία, θα το πληρώσει ακριβά πρώτα η Ελλάδα και μετά όλη η Ευρώπη.

Ο Σουλτάνος της Τουρκίας βυθίζει την Μέση Ανατολή ξανά στο χάος και μπορεί να ανοίξει τις πύλες σ’ ένα γενικευμένο πόλεμο.

Οι ανθρωποκτόνοι Τζιχαντιστές αναθαρρούν και οι Κούρδοι, που θυσιάστηκαν για τους Αμερικανούς και τα δυτικά συμφέροντα νοιώθουν προδομένοι. Το μήνυμα τους προς τις Η.Π.Α. είναι ξεκάθαρο «Μας εγκαταλείψατε, μας πουλήσατε, αφήνετε να μας σφάξουν».

Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ …, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκης, όταν τραγουδούσε το «Καληνύχτα Κεμάλ».
Πόσο δίκαιο είχε … !

Πάντως η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει και … γιατί ή … τρέλα και αντιφατική ρότα του πλανητάρχη Τραμπ, ανοίγει τις πύλες της Ευρώπης στους Τζιχαντιστές, αλλά και διευκολύνει τους εκβιασμούς του Ερντογάν με το θέμα των προσφύγων και της … γαλάζιας … πατρίδας.

Όποιος παίζει με την … Φωτιά …!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή