Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο θρασύς Ερντογάν, απειλεί την Ελλάδα και η δύση σφυρίζει αδιάφορα

Ο Ερντογάν ετοιμάζει παιχνίδια πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων. Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία δεν τολμούν.  Eνώ στις ΗΠΑ, ο Τραμπ τρελαίνει το State Department με τη στάση του απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, για τον οποίο δηλώνει θαυμασμό. Μόνο η Γαλλία αντιστέκεται.

Η Τουρκία του Ερντογάν, έριξε τις μάσκες στην απογοητευτική σύνοδο του ΝΑΤΟ κι έδειξε την επιθετική της διάθεση, όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά και προς τις άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ, που δεν της κάνουν τα χατίρια.

Δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας όπως το ερμηνεύουν σε όλο τον πλανήτη. Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει μόνο από το δίκαιο του ισχυρού που αρπάζει, ό,τι μπορεί να φτάσει το μακρύ του χέρι.

Η Τουρκία θεωρεί πως έχει δικαιώματα στην κατεχόμενη Κύπρο και μάλιστα διεκδικεί τουλάχιστον τα μισά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ως νόμιμο μέρισμα μιας παράνομης κατοχής.

Η Κύπρος, κατά το Σουλτάνο Ερντογάν, πρέπει να πληρώσει χαράτσι στον εισβολέα της και κατακτητή του 37% του νησιού.

Η Τουρκία αφού διέγραψε από το χάρτη το Καστελόριζο, αγνόησε επιδεικτικά την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Προσπερνώντας τα τρία αυτά κράτη, έφτασε η χάρη της μέχρι τις ακτές της Λιβύης, για να μας πει ότι, ως εγγυήτρια δύναμη για τη σμπαραλιασμένη αυτή χώρα, αφού πρώτα έβαλε στο χέρι μια μικρή μερίδα του στρατιωτικοπολικού συστήματος που κυβερνά, δικαιούται ΑΟΖ πέρα κι από το μπόι της, ενώ όλοι οι άλλοι δεν δικαιούνται κι έτσι θα πρέπει να κάνουν οι δυο τους (Λιβύη και Τουρκία) συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων από τις ακτές του Καστελόριζου, νότια της Κρήτης, μέχρι τις Λιβυκές ακτές. Δηλαδή στη μισή Μεσόγειο.

Αυτό θυμίζει τους λογαριασμούς που έκανε ο Καραγκιόζης, «Ούλα από όλα μας κάνει ούλα, ο Καραγκιόζης τα τρώει ούλα».

Ο Τούρκος πρόεδρος, δείχνει ότι βρίσκεται σε αλαζονικό παραλήρημα μεγαλοϊδεατισμού και μαζεμό δεν έχει,  όσο βλέπει την Ευρώπη να μην παίρνει σοβαρές αποφάσεις για τις επιθετικές του ρητορικές και όσο ο αλλόκοτος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει θαυμαστής του, σ’ αυτό το κρεσέντο επιθετικής πολιτικής του Ερντογάν στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα προς πάσα κατεύθυνση. Έτσι παίρνουν τα μυαλά του ακόμα περισσότερο αέρα και κουνάει το δάχτυλο σε όλους. Απειλεί Θεούς και δαίμονες. Εχθρούς και «φίλους». Συμπεριφέρεται σαν το κακομαθημένο παιδί που θέλει το χέρι του, ό,τι βλέπει το μάτι του.

Το ερώτημα είναι, πόσο μακριά θα πάει αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά. Σίγουρα η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα. Η Ελλάδα υποχρεούται να αναδείξει σε όλη την παγκόσμια κοινότητα την ανήθικη, παράνομη, επιθετική και τυχοδιωκτική πολιτική της Τουρκίας και να προετοιμάζεται για ένα θερμό επεισόδιο, με εκατέρωθεν απώλειες. Γιατί είναι σίγουρο πως η Τουρκία έχει σταθμίσει τα πράγματα και γνωρίζει καλά, πως θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες κι από τις δύο πλευρές σε περίπτωση θερμού επεισοδίου μεταξύ των δυο χωρών. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να το διαχειριστεί στο εσωτερικό της, αφού καλλιεργεί την ιδέα της μεγάλης πατρίδας και της αναγέννησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κάτι τέτοιο χρειάζεται και μεγάλες θυσίες. Να είστε βέβαιοι, πως αν γνώριζε πως δεν θα είχε απώλειες, θα είχε ήδη προβεί σε θερμό επεισόδιο εδώ και καιρό με την Ελλάδα.

Από την άλλη, η χώρα μας, θα πρέπει να προετοιμάζεται για να μειώσει τις δικές της απώλειες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί είναι σίγουρο πως σ’ εμάς, που δεν είμαστε πολεμοχαρής λαός, θα κοστίσει η οποιαδήποτε απώλεια σε ανθρώπινες ζωές.

Φυσικά αυτό που πρέπει να λάβει υπ’ όψη του ο κόσμος, είναι πως αυτές τις στιγμές πρέπει να σταθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο πλευρό του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας και να δείξουν ομοψυχία και όχι διχαστική στάση, κάτι που θα περιμένει η Τουρκία σαν το όρνιο που στέκει πάνω από το θύμα του μέχρι να ξεψυχήσει, για να το αρπάξει και να του ξεσκίσει τις σάρκες.

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή