Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο ΥφΑΑΤ, Γ. Στύλιος στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

«Στόχος μας η ενίσχυση της ποιότητας και της εξωστρέφειας εμβληματικών ελληνικών προϊόντων»

Οι προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία στον αγροδιατροφικό τομέα, τέθηκαν επί τάπητος από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο, στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο διοργάνωσε η Enterprise Greece.

Ο κ. Στύλιος παρουσίασε τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της Αγροτικής Παραγωγής και των Τροφίμων και ανέφερε ότι «η στρατηγική μας δίνει έμφαση στην καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.  Κύριο εργαλείο για την εκπλήρωση αυτών των στόχων είναι η ΚΑΠ (2023-2027) που διαθέτει πόρους 19,5 δισ. ευρώ. Μέσω αυτής, χρηματοδοτείται η στροφή σε ασφαλέστερα, πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «ακολουθούμε την Ευρωπαϊκή στρατηγική From Farm to Fork, που είναι η “καρδιά” του Ευρωπαϊκού Green Deal. Σε αυτό το πλαίσιο χρηματοδοτούμε καλλιεργητικές μεθόδους και προϊόντα που χρησιμοποιούν την μικρότερη δυνατή ποσότητα φυτοφαρμάκων. Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητά τους».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε ακόμη στα οφέλη της Ευφυούς Γεωργίας και στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Σύμφωνα με τον κ. Στύλιο «στόχος είναι να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η ποιότητα  εμβληματικών ελληνικών προϊόντων. με ισχυρή εξωστρέφεια. όπως η ελιά, το λάδι, η φέτα, το ακτινίδιο κ.ά. Θέλουμε τα προϊόντα που έχουν αναγνωριστεί από την ΕΕ ως ΠΟΠ και ΠΓΕ, να αποτελέσουν το θεμέλιο για την μεταμόρφωση του εγχώριου πρωτογενούς τομέα στον πλέον εξωστρεφή της ελληνικής οικονομίας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή