Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα που είναι πλέον … διεθνής!

Είναι η 12η χρονιά που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, ο  ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα, με τον διακριτικό τίτλο «Θανάσης Σταμόπουλος» αφού είναι αφιερωμένος στην μνήμη ενός από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.
 
Ο 12ος ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος» θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου 2019. 
 
Η απόσταση που θα διανύσουν οι δρομείς, είναι 21 χιλιόμετρα. Η απόσταση είναι πιστοποιημένη από την Διεθνή Ομοσπονδία Μέτρησης Αποστάσεων.
 
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο, την ίδια ημέρα, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, διοργανώνει, μέσα στην πόλη, για λιγότερο μυημένους δρομείς, έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται τα τελευταία 6 χρόνια.
 
Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί κι ένας τρίτος παιδικός αγώνας (δυο κατηγοριών, ηλικίας 8-10 ετών και 10-12 ετών)  1 χιλιομέτρου, επίσης μέσα στην πόλη των Τρικάλων.
 
•          Ο μεγαλύτερος και γρηγορότερος διεθνής ημιμαραθώνιος της Ελληνικής περιφέρειας  – Από τους γρηγορότερους της Ευρώπης
 
Στον  ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» λαμβάνουν μέρος δρομείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό και είναι ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές στην Ελλάδα, μετά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
 
Σε αυτό συντελούν πολλοί λόγοι. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, κ. Βαγγέλης Διβάνης,  ερωτηθείς, δηλώνει στο trikalanews.gr «Είναι ο μεγαλύτερος ημιμαραθώνιος και με διαφορά, περισσότερο των διπλάσιων συμμετοχών, από όλους όσους διεξάγονται στην Ελληνική περιφέρεια. Επίσης είναι ο πιο γρήγορος ημιμαραθώνιος στην Ελλάδα και ένας από τους γρηγορότερους στην Ευρώπη, για αυτό έρχονται δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ελαφρώς κατηφορική πίστα ευνοεί να πετύχουν οι δρομείς ατομικές επιδόσεις και έρχονται για να διεκδικήσουν μια νίκη, αλλά και να τεστάρουν τις επιδόσεις τους σε άλλους διεθνείς αγώνες.
 
Όσοι έχουν κερδίσει στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, διαχρονικά, έχουν διακριθεί και στους μαραθωνίους της Αθήνας». 
 
Πάνω από το 10% των συμμετοχών στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, είναι γυναίκες. Αυτό, αναλογικά αποτελεί ακόμη μια πρωτιά για ημιμαραθώνιο της Ελληνικής περιφέρειας.
 
Τι σας έχουν διδάξει τα 12 χρόνια του ημιμαραθωνίου; Ρωτήσαμε τον κ. Βαγγέλη Διβάνη, κι εκείνος, απάντησε: «Ο αγώνας είναι μια γιορτή για την πόλη, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και πρέπει να τον αγκαλιάσει όπως και κάνει κάθε χρόνο. Φέτος οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες από πέρσι όπως δείχνουν ήδη οι αριθμοί, οπότε θα καταρρίψουμε, νέο ρεκόρ συμμετοχών. Τα Τρίκαλα γίνονται μια ανοιχτή αγκαλιά. Περιμένουμε τον κόσμο να τρέξει, κι αν δεν τρέξει, ας στηρίξει τον αγώνα, σαν εθελοντές με τα ποδήλατά τους, είτε σε κάποιο σταθμό υδροδοσίας για να εξυπηρετούν τους αθλητές που θα τρέχουν».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή