Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι αφελείς Ευρωπαίοι, που νομίζουν ότι είναι ασφαλείς οι συνομιλίες μέσω του ΖΟΟΜ

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η ελαφρότητα της Ολλανδής υπουργού Ανκ Μπίλεβελντ, που συμμετείχε της συνόδου των υπουργών άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε τη δυνατότητα σε δημοσιογράφο του RTL να εισβάλει στην τηλεδιάσκεψη και να προκαλέσει πανικό.

Τον απείλησε, ο Ύπατος Αρμοστής της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, που προέδρευε της συνόδου Ζοζέλ Μπορέλ,  ότι αν δεν εγκαταλείψει άμεσα την τηλεδιάσκεψη, κινδύνευε με ποινική δίωξη, μιας και αυτή ήταν απόρρητη και απαγορεύεται η οποιαδήποτε ξένη συμμετοχή άνευ σχετικής άδειας.

Αλήθεια τα πιστεύουν αυτά που λένε ή πράγματι έχουν τόση άγνοια οι άνθρωποι που κυβερνούν τον κόσμο;

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω του Κινεζικού συστήματος ZOOM. Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει ότι, οι διαβαθμισμένες τηλεδιασκέψεις δεν πρέπει να γίνονται μέσω της πλατφόρμας του συγκεκριμένου συστήματος, γιατί αυτές δεν είναι ασφαλείς. Οι Κινέζοι καταγράφουν, όλες τις συνομιλίες και μάλιστα τις αρχειοθετούν για λογαριασμό τους.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η πλατφόρμα του ΖΟΟΜ δεν παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια, για μυστικές συζητήσεις. Στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, φαίνεται πως περισσότερο τους πείραξε ότι έγιναν νούμερα, με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν τα θέματα ασφαλείας, αφού η Ολλανδή πρόεδρος είχε σε εμφανές σημείο καταχωρημένους τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα, κάτι που είδε ο δημοσιογράφος από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολύ λιγότερο τους πείραξε το γεγονός ότι θα άκουγε απόρρητες συνομιλίες, τις οποίες έχουν στη διάθεσή τους οι Κινέζοι όποτε το θελήσουν.

Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή