Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας αλλάζουν …κοντέινερ

Πλήρης επιβεβαίωση του Trikalanews.gr – Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων

Ξεκινούν από σήμερα και μέχρι τις 28 Νοεμβρίου οι αιτήσεις των πλημμυροπαθών  της Φαρκαδόνας για προσωρινή στέγαση σε κοντέινερ που θα τοποθετηθούν σε έκταση που παραχωρεί ο Δήμος.

Το θέμα είχε αναδείξει μέσα από αναλυτικό ρεπορτάζ το Trikalanews.gr ενώ αναμένεται μόλις αδειάσει το Κουτσόχερο από πλημμυροπαθείς να εγκατασταθούν εκ νέου πρόσφυγες.

Φαίνεται ότι το μέτρο δεν αφορά τα «πράσινα» σπίτια. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους πληγέντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε έναν από τους οικίσκους. Παρά το γεγονός ότι, ναι μεν τα σπίτια τους είναι κατάλληλα από άποψη στατικότητας αλλά είναι αδύνατον να τα επανακατοικήσουν λόγω φθορών σε οικοσκευές και υποδομές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου Φαρκαδόνας, δικαιούχοι οικίσκων είναι οι ιδιοκτήτες, μόνιμοι κάτοικοι, των οποίων οι κατοικίες στις οποίες διέμεναν, κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση ή επικίνδυνες για χρήση (σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου). Δικαιούχοι είναι οι πολίτες οι οποίοι διέμεναν την ημέρα εκδήλωσης της πλημμύρας στην πληγείσα κατοικία και τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους, που συνοικούσαν στην πληγείσα κατοικία, δεν διαθέτουν άλλη κενή κατοικία εντός του Δήμου, όπως προκύπτει και από τα φορολογικά τους στοιχεία (Ε1, Ε2, Ε9).

Για την διαπίστωση της χρήσης του πληγέντος κτηρίου ως κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος προσκομίζονται, επιπλέον των άλλων δικαιολογητικών, εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της πληγείσας κατοικίας.

Να σημειωθεί ότι οι οικίσκοι παραχωρούνται για δύο χρόνια.

Για την κατάθεση των αιτήσεων οι δημότες Φαρκαδόνας θα πρέπει να προσέρχονται στα δημοτικά καταστήματα κάνοντας αίτηση και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή να τα στέλνουν στα παρακάτω e-mail : [email protected] ή [email protected]

Τα δικαιολογητικά θα προωθηθούν στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον απαραίτητο έλεγχο και την τελική διανομή στους δικαιούχους Δημότες μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.

Ε1, Ε2, Ε9

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Από κοντέινερ σε κοντέινερ οι πλημμυροπαθείς – Από το Κουτσόχερο σε οικισμό στη Φαρκαδόνα

Στα κοντέινερ του Κουτσόχερου οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή