Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Ολοταχώς προς δεύτερες κάλπες

Με διαδικασίες – εξπρές ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.30 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διήρκησε λιγότερο από μισή ώρα. Οι αρχηγοί πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγο πριν τις 11.00 για να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας και ακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Oι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν χειραψίες και πήραν τις θέσεις τους στο τραπέζι, ενώ αμέσως μετά εισήλθε στην αίθουσα της σύσκεψης η κ. Σακελλαροπούλου

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Προηγήθηκε η κατάθεση των διευρευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, τις οποίες άφησαν άπρακτες οι πολιτικοί αρχηγοί. Η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία είχε παραδώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δευτέρα το βράδυ, πέρασε χθες στη δικαιοδοσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνος με τη σειρά του δεν την παρέλαβε καν, επισπεύδοντας την όλη διαδικασία. Ακολούθως η εντολή πέρασε στα χέρια του αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης την επέστρεψε χωρίς να κάνει χρήση.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS

Ανοίγει ο δρόμος για υπηρεσιακή κυβέρνηση

Μετά από τη σημερινή σύσκεψη ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή. Επικρατέστερος για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος είναι και ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή