Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ομιλία του Θανάση Λιούτα στη Βουλή επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας

Ως ομιλητής επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας, από το βήμα της Ολομέλειας, για ακόμη μια φορά εστίασε στη μεγάλη σημασία της υγειονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, όπως ο κ. Λιούτας  τόνισε, υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί τον στόχο της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής.

Ειδικότερα ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι με το νέο νομοσχέδιο έρχεται μια σειρά παρατάσεων σε μέτρα και ρυθμίσεις, οι οποίες εξ αρχής σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης. «Οι παρατάσεις αυτές είναι πολύτιμες, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαχείριση της κρίσης του Κορωνοϊού στην πατρίδα μας».

Ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε ο κ. Λιούτας, έρχεται χρονική παράταση, της Εθνικής Εκστρατείας του Εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊού, της δυνατότητας άμεσης πρόσληψης των ιατρών όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται υπό διορισμό, της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των ιατρών που είχαν τοποθετηθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου του 2020, της δυνατότητας πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού και της μετακίνησης προσωπικού των ΤΟΜΥ, καθώς και της μετακίνησης προσωπικού των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Βουλευτής εστίασε σε δυο επιπλέον διατάξεις, οι οποίες αφορούν επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας. Ειδικότερα ο Θανάσης Λιούτας αναφέρθηκε στη διάταξη εκείνη, η οποία προβλέπει για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων ότι και για το 2022 θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και στο άρθρο εκείνο που προβλέπει για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους ότι θα μπορούν να συνάπτουν και να ανανεώνουν δάνεια, πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις έως 31 Δεκεμβρίου του 2022 χωρίς να προσκομίζουν το απαιτούμενο αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ο κ. Λιούτας τόνισε ότι η οικονομική στήριξη μέσα στην πανδημία, συνολικά του τουριστικού κλάδου, καθώς και της πρωτογενούς παραγωγής, των βασικών πυλώνων δηλαδή της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, αλλά και της δικής μας τοπικής ανάπτυξης στον Νομό Τρικάλων, αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί μια κυβερνητική πολιτική ύψιστης σημασίας και προσφοράς.

Τέλος ο Τρικαλινός Βουλευτής εστίασε στην εκστρατεία του εμβολιασμού στην πατρίδα μας, μιας εκστρατείας – πρότυπο διεθνώς, όπως ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έδωσε και δίνει έναν τεράστιο αγώνα για τον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας κατά του Κορωνοϊού και ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις έχουν οδηγήσει στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που χαρίζει μεγάλες δόσεις αισιοδοξίας σε όλους μας. Ο Θανάσης Λιούτας δεν παρέλειψε επίσης για ακόμη μια φορά από το Βήμα της Βουλής να απευθυνθεί προς όλους τους συμπολίτες μας και να τους ζητήσει, όλοι να κάνουν το εμβόλιο.

«Ενωμένοι και συλλογικά, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, εργαζόμενοι για το κοινό καλό, για την υγεία και την προστασία του συνανθρώπου μας και διαδοχικά ολόκληρης της κοινωνίας μας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή