Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Όμορφος Κόσμος Ηθικός Αγγελικά πλασμένος»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο μεγάλος βάρδος της Ελληνικής ποίησης Διονύσιος Σολωμός, έγραψε ένα ποίημα, αφιερωμένο στην θυγατέρα του Άγγλου Διοικητού του νησιού του.

Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1789 και πέθανε στην Κέρκυρα το 1859 και είναι ο ποιητής, που έγραψε τον «Υμνον εις την Ελευθερία», που εμείς σήμερα τραγουδάμε και ακούμε σε κάθε επίσημη εορτή και στις παρελάσεις.

Στο ποίημα, που αφιέρωσε στην Φραγκίσκα Φράιζεν, αναφέρει στον τελευταίο στίχο το «Όμορφος Κόσμος Ηθικός Αγγελικά πλασμένος».

Έτσι περιγράφει ο Σολωμός, την ομορφιά της τότε ζωής, την αγνότητα, τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες της εποχής του.

Κάποιος, σήμερα, θα μπορούσε να κάνει ένα αφελές και αγνό ερώτημα: εάν ζούσε ο Διονύσιος Σολωμός τις ημέρες μας θα έγραφε τον ίδιο στίχο για όσα λαμβάνουν σάρκα και οστά στην καθημερινή ζωή μας;

Ασφαλώς ΟΧΙ.

Η αρνητική αυτή απάντηση θα ήταν πιο ισχυρή και πιο κραυγαλέα, εάν φυσικά ήταν σε χρόνο προεκλογικής περιόδου, όπως, κατά σύμπτωση, έχουμε σήμερα.

Η κοινωνία του Σολωμού δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κοινωνία, όπου η ανθρώπινη ζωή είναι πλέον αριθμός και όπου ο υλισμός έχει εκτοπίσει κάθε αξία ανθρώπινη και ηθική.

Το ψέμα, η προπαγάνδα, το ξεπούλημα των Εθνικών, Κοινωνικών και Εκκλησιαστικών Αρχών γνωρίζουν μία πρωτοφανή έξαρση.

Η τοξικότητα και ο Διχασμός, οι εκβιασμοί, το προσωπικό συμφέρον των Ολίγων και η φτώχεια των πολλών, η εξαγορά συνειδήσεων, το ξεπούλημα «των ιερών και των Οσίων της φυλής», η παραπληροφόρηση και η εξαγορά συνειδήσεων είναι καθημερινά φαινόμενα, που δείχνουν την σαπήλα του πολιτικού Συστήματος και την κατάντια αυτής της κοινωνίας.

Όσο δε ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο τόσο φαίνεται καθαρά «η γύμνια» όσων μας κυβερνούν και όσων έχουν για μοναδικό σκοπό το προσωπικό συμφέρον.

Τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα και οι απραγματοποίητες υποσχέσεις ρίχνονται σαν δολώματα για να «τσιμπήσει» ο Λαός και για να κλέψουν την εξουσία.

Όλοι μιλούν για καλύτερο οικονομία, την στιγμή που οι ίδιοι δεν την πραγματοποίησαν, όταν κυβερνούσαν. Τα δήθεν … κοστολογημένα προγράμματά τους, γίνονται κράχτες μιας μελλοντικής εξαθλίωσης.

Ο Μητσοτάκης, ο αποτυχημένος, ο επικίνδυνος και ο διχαστικός πολιτικός, που διέλυσε την Υγεία, που έκανε το Σύμβολο της Εκκλησίας μας, δηλ. την Παναγία, Γκέισα και Ινδιάνα, που έβαλε 7.000 Υγειονομικούς, παράνομα και αντισυνταγματικά, σε Αναστολή και τους στέρησε μισθούς, συντάξεις, χρόνο προαγωγής, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας, ο πολιτικός αυτός λοιπόν θέλει να «Ανασυγκροτήσει» το Ε.Σ.Υ.

Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας πέθαναν από την υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ. και από την αδυναμία του να περιθάλψει τον μεγάλο όγκο των ασθενών επί πανδημίας.         Έτσι… μάντρωσαν τον Λαό στους τέσσερες τοίχους και τον δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα ψυχικά και σωματικά.

Ακόμα και σήμερα πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων και έγκυες, νέες γυναίκες, όπως η 19χρονη, στην Νέα Μάκρη, 36 χιλιόμετρα από την Ομόνοια και τουρίστρια στην Χαλκιδική, γιατί δεν λειτουργεί το ΕΚΑΒ, που είναι μέρος του Ε.Σ.Υ.

Την τραγικότητα της υπόθεσης και της υποκρισίας του Μητσοτάκη, για το θέμα της Υγείας, περιέγραψαν γλαφυρά και έντονα τόσο οι πρόεδροι της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΓΝΕ όσο και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και των Κέντρων Υγείας του Νομού Τρικάλων, προχθές.

Ο δε … μαρτυριάρης Άδωνις Γεωργιάδης τους … κρέμασε στα … μανταλάκια…!Είπε ότι «η δημόσια υγεία δεν αποτέλεσε προτεραιότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η απάνθρωπη άποψη του «Δρ. Θάνατος», Σπύρου Πνευματικού, και Υποψηφίου Βουλευτή της Ν.Δ. για τους καρκινοπαθείς δείχνει το … μεγάλο ενδιαφέρον του Μητσοτάκη για το ΕΣΥ…!

Εάν σ’ όλα αυτά προστεθούν η προδοσία στις Πρέσπες, οι Πρέσπες του Αιγαίου, που έρχονται, εάν γίνει… Σουλτάνος ο Μητσοτάκης, οι πρωτοφανείς ύβρεις ενός ψευτοαριστερού κατά των Εκπαιδευτικών, τους είπε «αλήτες, σκουλίκια και μαφιόζους, που τον μάζεψε ο Μητσοτάκης από τα σκουπίδια της … πολύχρωμης κυβερνητικής κουρελούς και τον έδωσε μεγάλη θέση, με υψηλό μισθό, τότε βρισκόμαστε σε μια σύγχρονη «Βαβέλ», που θα οδηγήσει σ’ ένα «Νέο Κατακλυσμό» και σε μια νέα κατάστροφή της Δημοκρατίας και των Αξιών της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη είναι η Αυτοδυναμία, για να λειτουργήσει ως Μονάρχης του Μεσαίωνα, και γι’ αυτό θα στήσει όσες κάλπες χρειάζεται, προκειμένου να πάρει 180 έδρες, που δεν θα πάρει ποτέ, για να προχωρήσει στις «Πρέσπες του Αιγαίου» και στην αλλαγή του Συντάγματος.

Το σύνδρομο του Τιτανικού καλύπτει το καταρρέον πολιτικό σύστημα, αφού τα ευρήματα τον Ευρωβαρόμετρου μοιάζουν με ηφαιστιακή έκρηξη.

Εννέα στους δέκα πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Επτά στους δέκα λένε πως το βιοτικό επίπεδο συνεχίζει να βουλιάζει στην «χαβούζα» της χρεοκοπίας.

Επτά στους δέκα μιλούν για πρωτοφανή ακρίβεια και το 71% τω πολιτών είναι δυσαρεστημένο μετά τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία.

Το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη ήταν μεγάλο ψέμα, γι’ αυτό έχουμε το «κράτος Μπάχαλο» και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, στην πλειοψηφία, είναι για την ΧΩΜΑΤΕΡΗ.

Όσες κάλπες κι αν στήσει ο Μητσοτάκη για να γίνει ένας μικρός «ΠΟΥΤΙΝ» ο Λαός πρέπει να του γυρίσει την πλάτη και να βάλει ένα τέρμα στην Διαπλοκή και την Διαφθορά.

Η χώρα χρειάζεται καθαρούς πολιτικούς και καθαρές λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα.

Όχι άλλα διλλήματα και ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις.

Ευτυχώς που ο Διονύσιος Σολωμός δεν ζει σήμερα για να δει το κατάντημα της Ελλάδας.

Πάντως για καλό και για κακό ας μην γίνει κανένας προγραμματισμός για τα «μπάνια του Λαού» τον Αύγουστο.

Έρχονται … ακραία … πολιτικά φαινόμενα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή