Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παπαστεργίου: Πάσχα στο σπίτι με «ασπίδα» το φιλότιμο όλων και την αλληλέγγυα Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου στέλνει το δικό του μήνυμα για το Πάσχα και τον αγώνα της Αυτοδιοίκησης, που κρατά όρθιες τις τοπικές κοινωνίες κατά τις δύσκολες ώρες της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Παπαστεργίου, στη δήλωσή του, τονίζει τον σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που θα έχουν οι Δήμοι για την ανασυγκρότηση των Δήμων αλλά και της Ελλάδας την  «επόμενη μέρα».

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στέλνει ακόμη ένα μήνυμα επισημαίνοντας ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πλειοδοτώντας σε κοινωνική παρεμβατικότητα και σοβαρότητα, βγάζοντας προς τα έξω το νέο σύγχρονο και αλληλέγγυο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης.

Η δήλωση

Χάρη στην έγκαιρη λήψη μέτρων από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και το έγκριτο επιστημονικό προσωπικό, την άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση του πολιτικού προσωπικού και των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας, αλλά και την υπεύθυνη συμπεριφορά και συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας στα μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων, η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία του covid-19 με τις λιγότερες δυνατόν συνέπειες.

Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες, τόσο σε αριθμό απωλειών ανθρώπινων ζωών, όσο και αριθμό κρουσμάτων, το αποδεικνύει.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλά, και την επιτυχία αυτή την αναγνωρίζουν όλοι.

Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε λεπτό, ούτε να προβαίνουμε σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο όσα έχουμε μέχρι σήμερα πετύχει.

Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής, αν θέλουμε να επιστέψουμε στην κανονικότητα σε σύντομο χρόνο.

Είναι ζήτημα πρώτα από όλα ατομικής ευθύνης, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και τη ζωή των αγαπημένων μας προσώπων.

Η ασπίδα μας απέναντι στον covid 19 δεν είναι ούτε η μεγαλύτερη αστυνόμευση, ούτε η επιλεκτική στοχοποίηση προσώπων και οι ποινικές σε βάρος τους διώξεις, ούτε τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις .

Είναι το φιλότιμο του καθενός μας ξεχωριστά και η υπεύθυνη συμπεριφορά μας.

Η Αυτοδιοίκηση θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα.

Μήνυμα υπευθυνότητας, μήνυμα στήριξης των τοπικών κοινωνιών μας που χάρη στις προσπάθειές μας στέκονται όρθιες, μήνυμα του πρωταγωνιστικού ρόλου των Δήμων στην επόμενη, δύσκολη μέρα για την ανασυγκρότηση των Δήμων, της Χώρας και της οικονομίας.

Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, πλειοδοτώντας σε κοινωνική παρεμβατικότητα και σοβαρότητα, βγάζοντας προς τα έξω το νέο σύγχρονο και αλληλέγγυο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτή τη μάχη, η Αυτοδιοίκηση και το πολιτικό της προσωπικό μπαίνουν μπροστά. Χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό το Πάσχα θα μείνουμε σπίτι.

 

Δημήτρης Παπαστεργίου

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Δήμαρχος Τρικκαίων

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή