Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση της Μαρίνας Κοντοτόλη για τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Αναφορά προς τους/τις Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή, αναφορικά με τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, καθώς ένα μήνα μετά είναι αντιμέτωποι με ουσιαστικά προβλήματα που πλήττουν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγροτών Φαρκαδόνας, διεκδικούν ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εκκαθάριση και την αντικατάσταση τους εξοπλισμού τους που καταστράφηκε, να αποσαφηνιστεί το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των αγροτών, να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, να αποκατασταθούν ως καλλιεργήσιμα τα χωράφια τους και να αποζημιωθούν τουλάχιστον στα 285€/ανά στρέμμα στο βαμβάκι και στο καλαμπόκι.

Σε όλα τα παραπάνω καλούνται να απαντήσουν οι κ.κ. Υπουργοί άμεσα και πειστικά, καθώς οι αγρότες βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατάσταση και η υπομονή τους εξαντλείται.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμυροπαθείς αγρότες στα Τρίκαλα βγήκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ τους (φωτό)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή