Ποδηλατική ενημέρωση στο 5ο δημοτικό σχολείο από τον Π.Σ. Τρικάλων

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων στα πλαίσια της ενημέρωσης για το άθλημα της ποδηλασίας, θα κάνει μια σειρά από παρουσιάσεις σε σχολεία της πόλης μας.

Στόχος είναι η γνωριμία με το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες τις μορφές του, καθώς και η σωστή ενημέρωση της νεολαίας για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

Την περασμένη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ο Ηλίας Ζιντζόβας (μάνατζερ) και ο Γιώργος Καράτζιος (προπονητής) βρέθηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων  και παρουσίασαν στα παιδιά της  5ης και 6ης τάξης  το άθλημα της ποδηλασίας. Μετά από την ενημέρωση σε θεωρητικό επίπεδο πέρασαν στην πράξη. Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, η μαθητές με τα  ποδήλατα τους  είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια μίνι προπόνηση, εκτελώντας κάποιες από τις ποδηλατικές ασκήσεις που γίνονται στην ακαδημία του συλλόγου.

Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στην ποδηλατική ακαδημία της πόλης μας. Τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ μικρά να κυκλοφορούν  με τα ποδήλατά τους. Μαθαίνουν και σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προφυλάσσουν μόνα τους τους εαυτούς τους από τυχών ατυχήματα. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η άθληση με το ποδήλατο, καθώς διαμορφώνει υγιείς ανθρώπους σωματικά και πνευματικά.

Η ποδηλασία είναι ένα από τα ποιο συναρπαστικά αθλήματα στον πλανήτη. Χωρίζεται σε πολλά είδη όπως (δρόμου, ορεινή, πίστας, καλλιτεχνική, freestyle κλπ). Οι προπονήσεις γίνονται κυρίως στην φύση και είναι από τα αθλήματα με την μικρότερη διασπορά του COVID, καθώς δεν υπάρχει πολύ συνωστισμός όταν ο κάθε ένας οδηγεί το ποδήλατό του.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την οικονομική τους στήριξη μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας),  Πρατήρια Υγρών Καυσίμων ΕΛΙΝ (αφοί Κουτσιβέτα), Κηποδημιουργίες (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ), Μάντζιος Παναγιώτης (τεχνική εταιρία), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός), LA FARM (γαλακτοκομικά).

Φέτος στα Τρίκαλα επιλέγουμε ποδηλασία για πολλούς λόγους και προπάντων FREE OF COVIDη ασφαλέστερη επιλογή!

Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα  πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος  το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785)

Καράτζιος Γιώργος (6975752403)

Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306).

Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να μάθετε πληροφορίες για εμάς:

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Instagram: https://www.instagram.com/pstrikalon/

Email: [email protected]

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην παρουσίαση της ομάδας: https://sway.office.com/tShgih5DRfJgMtYh©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή