Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς επηρέασε η πανδημία οικονομικά τον Δήμο Τρικκαίων;

Η πανδημία πλήγωσε σημαντικά τα ταμεία των Δήμων της περιοχής, μιας και τα έσοδα από διάφορες πηγές πάγωσαν για αρκετό χρονικό διάστημα, και σε πολλές περιπτώσεις – όπως οι εισπράξεις τραπεζοκαθισμάτων – μηδενίστηκαν.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων Σοφία Αλεστά, μιλώντας στο Τrikalanews.gr αναφέρει ότι πλέον, και παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, υπάρχει μια συνέπεια απέναντι στις δόσεις αποπληρωμής των δανείων προηγούμενων θητειών, μιας και στην τρέχουσα δεν λήφθηκε κάποιο δάνειο. Αυτό είναι σημαντικό όπως τόνισε για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, η όποια αύξηση διαπίστωσαν κάποιοι δημότες, αφορά την αναπροσαρμογή των τετραγωνικών μέτρων με βάση την επικαιροποίηση που έγινε πρόσφατα.

Πώς επηρέασε η πανδημία όμως τα ταμεία του Δήμου Τρικκαίων;

«Η πανδημία πάγωσε στην ουσία την εισπραξιμότητα» αναφέρει η κα Αλεστά και συμπληρώνει, «Οφειλές αλλά και ρυθμίσεις πήγαν αρκετά πίσω ενώ τέλη κατάληψης χώρων δεν υπήρχαν τον πρώτο χρόνο, ενώ τον επόμενο περιορίστηκαν στο 50%. Είχαμε απώλεια λοιπόν, αλλά και καθυστερήσεις, όμως τελικά έχουμε έναν προϋπολογισμό με αναπτυξιακό χαρακτήρα».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή