ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Τί περιλαμβάνει

Θα ισχύει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο (4 Μαΐου), όπως προβλέπει σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

13 Mar 2024

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο θα ισχύει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο (4 Μαΐου), όπως προβλέπει σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» είναι επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς προστίθενται τρεις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι σε καλές τιμές, τονίζει το iefimerida.gr.

Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι της Σαρακοστής»:

-Χαλβάς
-Νηστίσιμες Σαλάτες (αλοιφές – μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.)
-Κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο τουλάχιστον είδη)

Σκρέκας: Κάθε σπίτι να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι «θέλουμε κάθε σπίτι να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές αυτές τις άγιες ημέρες». Πρόσθεσε πως το «Καλάθι της Σαρακοστής» περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για κάθε νοικοκυριό ενόψει της νηστείας της Σαρακοστής. «Κανένας πολίτης δεν θα είναι αποκλεισμένος από τα πολύτιμα εκείνα αγαθά για να γεμίσει το τραπέζι της οικογένειας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να βοηθά εμπράκτως όλους τους καταναλωτές», είπε ο κ. Σκρέκας.

Αναγνωστόπουλος: «Δύο ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κατεψυγμένα θαλασσινά»

«Το Καλάθι της Σαρακοστής θα ισχύει μέχρι και τις 4 Μαΐου, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο, για όσους επιθυμούν να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα. Δηλαδή, πέρα από τα είδη που ήδη περιλαμβάνει το Καλάθι του Νοικοκυριού τα οποία είναι νηστίσιμα, όπως για παράδειγμα όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά, προστίθεται ο χαλβάς, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και οι νηστίσιμες σαλάτες, δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Για τα κατεψυγμένα θαλασσινά, υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα δίνονται δύο κατηγορίες από κάθε σουπερμάρκετ για τη Σαρακοστή, τουλάχιστον δύο είδη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι ήταν την ίδια εποχή. Ελπίζουμε ότι με το Καλάθι της Σαρακοστής θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση και αυτό μένει να το δούμε και στα στατιστικά στοιχεία τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Γενικά για την εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας ο γενικός γραμματέας τόνισε πως «σε ό,τι αφορά στα καθαριστικά προϊόντα και στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθώς και στις βρεφικές πάνες έχουμε μείωση μεταξύ 15 και 20%. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, και επιβεβαιώνεται και απ’ την ηλεκτρονική παρακολούθηση ότι πράγματι τα στοιχεία τα οποία έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή. Έλεγχοι γίνονται διαρκώς, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν και έχουν συμμορφωθεί με το νόμο».

Τέλος, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε: «Από τη στιγμή που έχουμε απαγορεύσει τις προωθητικές ενέργειες όταν έχει προηγηθεί αύξηση τιμής, έχει παρατηρηθεί ότι όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούσαν τις προωθητικές ενέργειες ως μέσο επικοινωνίας με τον καταναλωτή, έχουν σταματήσει να αυξάνουν τις τιμές τους και μάλιστα ορισμένες, πολλές θα έλεγα, έχουν ανακαλέσει και νέους αυξημένους τιμοκαταλόγους τιμών από την αρχή του χρόνου ή και πριν από αυτή, δηλαδή περίπου τον Δεκέμβρη. Άρα αυτές οι τιμές δεν εμφανίστηκαν ποτέ».

«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Η λίστα με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα

  •         Ρύζι
  •          Ψωμί για τoστ
  •          Ψωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/συσκευασμένο)
  •          Φρυγανιές
  •          Μακαρόνια Νο 6
  •          Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •          Όσπρια (φακές)
  •          Όσπρια (φασόλια)
  •          Όσπρια (ρεβύθια)
  •        Πάριζα
  •        Γαλοπούλα (αλλαντικά)
  •        Κατεψυγμένα ψάρια
  •        Νωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)
  •        Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)
  •        Νωπό μοσχάρι (συσκευασμένο ή μη)
  •        Γάλα φρέσκο πλήρες
  •        Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
  •        Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) πλήρες
  •        Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) με χαμηλά λιπαρά
  •        Γάλα εβαπορέ
  •        Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις
  •        Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά
  •        Τυρί φέτα
  •        Λευκό τυρί
  •        Τυρί γκούντα
  •        Τυρί με χαμηλά λιπαρά
  •        Χυμός τομάτας διατηρημένος
  •        Αυγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα)
  •        Μαργαρίνες
  •        Ελαιόλαδο
  •        Ηλιέλαιο
  •        Κατεψυγμένα λαχανικά (τουλάχιστον δύο από αρακάς, μπάμιες, φασολάκια)
  •        Λευκή ζάχαρη
  •        Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για διαβητικούς
  •        Προϊόντα βρώμης (τουλάχιστον ένα)
  •        Κρέμα βρεφικής ηλικίας
  •        Γάλα βρεφικής ηλικίας
  •        Ελληνικός καφές
  •        Στιγμιαίος καφές
  •        Γαλλικός καφές
  •        Χυμός πορτοκάλι
  •        Απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων (υγρά και σε σκόνη – όχι ταμπλέτες)
  •        Απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμού επιφανειών – χλωρίνες
  •        Απορρυπαντικά πιάτων για πλύσιμο στο χέρι
  •        Χαρτί κουζίνας
  •        Χαρτί υγείας
  •        Οδοντόκρεμες
  •        Σερβιέτες ή ταμπόν
  •        Σαμπουάν
  •        Σαπούνια σε στερεή κατάσταση
  •        Πάνες ακράτειας
  •        Πάνες για μωρά
  •        Μωρομάντηλα
  •        Σαμπουάν για μωρά
  •        Τροφές για σκύλους
  •        Τροφές για γάτες
Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!



Με Τόμμυ Ευθυμίου στο στίβο και τη νέα σεζόν ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ»
Αθλητικα Καρδίτσα

Με Τόμμυ Ευθυμίου στο στίβο και τη νέα σεζόν ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ»

Ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ» συνεχίζει με τον Τόμμυ Ευθυμίου και τη νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του παρουσία στον στίβο.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Στ. Γιαννούλης σε ηλικία 75 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Στ. Γιαννούλης σε ηλικία 75 ετών

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Στ. Γιαννούλης. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 26 Αυγούστου 2025 στα Τρίκαλα.

Read More


Ξεκάθαρη δέσμευση Κομισιόν για το ελληνικό βαμβάκι
Κοσμος Ελλάδα

Ξεκάθαρη δέσμευση Κομισιόν για το ελληνικό βαμβάκι

Μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε ξεκάθαρα για τη στήριξη του ελληνικού βαμβακιού και των φυσικών ινών.

Read More


Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Σαλιγκαράς της Δήμητρας Απόλλων
Αθλητικα

Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Σαλιγκαράς της Δήμητρας Απόλλων

Ο 14χρονος Κωνσταντίνος Σαλιγκαράς της Δήμητρας Απόλλων βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ, καθώς το ταλέντο του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων.

Read More


Παλαιομονάστηρο: Ο Νίκος Σπανός ενισχύει την άμυνα στην Α’ Ερασιτεχνική
Αθλητικα

Παλαιομονάστηρο: Ο Νίκος Σπανός ενισχύει την άμυνα στην Α’ Ερασιτεχνική

Το Παλαιομονάστηρο ανακοίνωσε τον 25χρονο αμυντικό Νίκο Σπανό και ξεκινά προετοιμασία για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής υπό τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Read More


Αλκίνοος Ιωαννίδης: Εντυπωσίασε στη Λίμνη Σμοκόβου στο Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών
Λάρισα Διαβάστε επίσης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Εντυπωσίασε στη Λίμνη Σμοκόβου στο Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών

Με εντυπωσιακή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της μπάντας του στη Λίμνη Σμοκόβου ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών, με χιλιάδες θεατές να γεμίζουν το Θέατρο Κτιμένης.

Read More


Πρίνος: Ξεκίνησε με φιλοδοξία η προετοιμασία για την Α’ Ερασιτεχνική
Αθλητικα

Πρίνος: Ξεκίνησε με φιλοδοξία η προετοιμασία για την Α’ Ερασιτεχνική

Με φιλοδοξία και προγραμματισμό ξεκίνησε η προετοιμασία του Πρίνους για την Α’ Ερασιτεχνική, με τον Γιάννη Κέφο στον πάγκο και τη διοίκηση στο πλευρό της ομάδας.

Read More


Παπαστεργίου στη Στοκχόλμη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος – μαζί και το “τσαντίρι” της επικοινωνίας
Κους Κους Πρωτοσέλιδα

Παπαστεργίου στη Στοκχόλμη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος – μαζί και το “τσαντίρι” της επικοινωνίας

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη Στοκχόλμη για την Πατριαρχική επίσκεψη, όμως οι φωτογραφίες ανέδειξαν περισσότερο την προσωπική του προβολή και την παρουσία τοπικών μέσων στην αποστολή.

Read More


Ηγέτες «νάνοι» και οι Έλληνες «χρήσιμοι ηλίθιοι»
Άρθρα – Απόψεις Διαβάστε επίσης

Ηγέτες «νάνοι» και οι Έλληνες «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Ο Δρ. Κώστας Πατέρας σχολιάζει την αδυναμία των ευρωπαίων ηγετών, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας και τις συνέπειες για τη χώρα.

Read More


Η Ελλάδα «βουλιάζει» δημογραφικά και οι πολιτικοί «..δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…»
Άρθρα – Απόψεις Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα «βουλιάζει» δημογραφικά και οι πολιτικοί «..δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…»

Σε 15 χρόνια οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού μειώθηκαν κατά 40%. Το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.