Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας (φωτο&video)

 Δ. Κουρέτας, Κ. Αγοραστός και Ν. Σακκάς στο βήμα εκδήλωσης για τον Ντάνιελ

Με το δικό τους ύφος αλλά και από τη δική τους σκοπιά ο καθένας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο προκάτοχός του Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς μίλησαν από το βήμα εκδήλωσης για το μέλλον της Θεσσαλίας μετά τον Ντάνιελ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, θα ολοκληρωθεί αύριο και είναι μια πρωτοβουλία της Λέσχης Προβληματισμού Τρικάλων. Πρώτος, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, έλαβε τον λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας ο οποίος αναφέρθηκε στα στάδια της αντιμετώπισης των μετα-Ντανιελ ζητημάτων της Θεσσαλίας.

Ο χρονικός ορίζοντας της αποκατάστασης υπολογίζεται στα δυο χρόνια και το χρηματικό κόστος αγγίζει τα 3 δις.

Ο κ. Κουρέτας μάλιστα κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα – όπως κάνει αντίστοιχα για αλλά νομοσχέδια – στις νομοθετικές διεργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφέρειας .

Από την άλλη, ο Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες ενώ όσον αφορά τα έργα, δεν δίστασε να κάνει λόγο για προχειρότητες σε έργα οι οποίες κρίνει πως συνεχίζονται.

Τέλος, ο Νίκος Σακκάς ως δήμαρχος Τρικκαίων επί Ντάνιελ με θητεία τότε μόλις 50 ημερών, μίλησε για τις πρώτες ώρες και τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, με έντονη συγκίνηση περιέγραψε όσα έζησε αλλά και τις κρίσιμες αποφάσεις ώστε να διασφαλιστεί στέγη και τροφή στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έμειναν άστεγοι σε ένα βράδυ.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή