Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Συνεργασία Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και Καρδίτσας

10 Jul 2024 Τρικαλα

Επίσκεψη και ανταλλαγή καλών πρακτικών για την εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων διαχείρισης εγγράφων και τεχνολογιών

Ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των δημοσίων υπηρεσιών, η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ζητούμενο στην εκπαιδευτική και διοικητική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Βασίλειος Χαλασιάς, προϊστάμενος Τμήματος Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών και Ιωάννης Μιαρίτης, προϊστάμενος τμήματος Α’ Διοικητικού της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Οι δύο προϊστάμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου, προϊστάμενο Τμήματος Δ’ Πληροφορικής & Ν. Τεχνολογιών της ΔΔΕ Τρικάλων, για την εφαρμογή και την παραμετροποίηση του Συστήματος Διακίνησης Ηλεκτρονικών Εγγράφων (ΣΗΔΕ) που εφάρμοσε πρώτη στη Θεσσαλία από το 2023 η Δ.Δ.Ε Τρικάλων σε επίπεδο διοίκησης, καθώς επίσης και για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα MyDDE και το ψηφιακό πρωτόκολλο που έχει αναπτύξει το Τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων από τις αρχές του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη αναπτυχθεί μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Διευθύνσεων Τρικάλων και Καρδίτσας (αφιέρωμα Βίρβου – Μπακάλη με τα δυο μουσικά σχολεία) και η συγκεκριμένη ανταλλαγή καλών πρακτικών και κοινών δράσεων θα συνεχιστεί για το όφελος της εκπαιδευτικής-διοικητικής διαδικασίας.

Η Δ.Δ.Ε. Τρικάλων η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Education Leaders Awards 2024 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει ήδη αποδείξει ότι είναι θετική σε κάθε πρόταση για συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των 35 συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση …
Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έναρξης των έργων αποκατάστασης ζημιών σε οδοποιία, γέφυρες και σιδηρόδρομο που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες …
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …