Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Τρικάλων

Ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς.

Το κράτος του Ισραήλ παραβιάζοντας ακόμη και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2 εκατομμύρια Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό κι άλλους φυσικούς πόρους. Οι βομβαρδισμοί, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων είναι η απάντηση του Ισραήλ στην εύλογη αντίδραση των Παλαιστινίων σε αυτή την κατάσταση.

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ, που όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής μετρώντας και αυτό τα δικά του θύματα. Αυτές τις ώρες εκδηλώνεται ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.

Αλλά και στη χώρα μας οι πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις, δείχνουν καθαρά πως ο λαός μας δείχνει την αλληλεγγύη του, τη στήριξή του στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, ξεσηκώνεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους του Ισραήλ, απαιτώντας:

• Να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα

• Καμιά παροχή διευκολύνσεων βάσεων κι άλλων υποδομών που μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη του Παλαιστινιακού λαού

• Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές φρεγάτες από την ανατολική Μεσόγειο

• Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να προχωρήσει η δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή