Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Εντός της μέρας (4/5) αναμένεται να συναντηθούν στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου. Στόχος να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και μεταξύ άλλων ενδέχεται να πραγματοποιηθεί κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Ο κ. Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης,  ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς. Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Οι θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες της τηλεμαχίας θα είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση.
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα.
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια.
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος.
5) Περιβάλλον και Ενέργεια.

Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να κάνουν την καταληκτική τους τοποθέτηση για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική, η κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up από 15 δευτερόλεπτα έως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Δείτε φωτογραφίες από το στούντιο της ΕΡΤ που θα γίνει το debate:

(Πηγή: ertnews)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή