Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σάκης Παπαδόπουλος: Μνημείο …και η Σιδηροδρομική Εγνατία ως αδιαπραγμάτευτο αίτημα

Με πρόταση του Τrikalanews.gr στο ΔΣ του Δήμου Τρικκαίων για το παλιό τρένο – Το βλέμμα στο συνέδριο ΤΡΙΚΑΛΑ 2030 για τη σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής

Να αναδειχθεί και ως μνημείο το τρενάκι για τις ζωές που έφυγαν, για τους αγώνες που δεν δικαιώθηκαν στην κατεύθυνση ενός τρένου που θα εξυπηρετεί οικολογικά και οικονομικά τους επιβάτες, ήταν η μία εκ των δύο προτάσεων του Σάκη Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον νομό Τρικάλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Ο κ. Παπαδόπουλος, παραβρέθηκε χθες με στόχο την ισχυροποίηση των θέσεων του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου στη συνεδρίαση, και έπειτα από πολλά χρόνια κάθισε ξανά στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρότασή του, η οποία συνταυτίζεται σε αντίστοιχη παρέμβαση του Τrikalanews.gr λίγες μέρες μετά το δυστύχημα, να λειτουργήσει το τρενάκι συμβολικά στην περιοχή του ΟΣΕ, ως ένα μέσο για το οποίο αγωνίστηκαν όλοι οι Θεσσαλοί για να μπορούν οι επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια, οικολογικά και οικονομικά, ωστόσο, το τραγικό δυστύχημα, έδειξε ότι οι αγώνες και οι θυσίες του κόσμου δεν δικαιώθηκαν.

Ο κ. Παπαδόπουλος, εξέφρασε την επιθυμία, να γραφτούν και τα ονόματα των νεαρών θυμάτων Αναστασίας, Θώμης και Χρύσας Πλακιά σε εμφανές σημείο αλλά και να διαμορφωθεί ως επισκέψιμος χώρος.

Η δεύτερη πρόταση –  παρέμβαση, έχει να κάνει με τη σιδηροδρομική Εγνατία και την στάση του πρωθυπουργού ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, χαρακτήρισε το έργο «επιστημονική φαντασία» υποκύπτοντας στα ανταγωνιστικά συμφέροντα των οδικών εργολαβιών. Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον Δημήτρη Παπαστεργίου να πάρει θέση, με τον δεύτερο να αναφέρεται στη διοργάνωση του συνεδρίου ΤΡΙΚΑΛΑ 2030, τονίζοντας ότι η ενότητα Σιδηροδρομικών Δικτύων μένει ανοιχτή για να ανοίξει η συζήτηση εκ νέου.

Δείτε επίσης:

Μες στην «κοιλάδα των νεκρών» …ας γίνει μνημείο για όσα σκοτώνουν τα παιδιά μας!

Μεσονύκτια η συζήτηση στο ΔΣ του Δήμου Τρικκαίων για τον «Καρβουνιάρη»

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή