Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μεσονύκτια η συζήτηση στο ΔΣ του Δήμου Τρικκαίων για τον «Καρβουνιάρη»

Επανεξετάζεται από κοινού με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου το σημείο κοντά στον ΟΣΕ όπου θα τοποθετηθεί

Η συνέχεια επί του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του θρυλικού «Καρβουνιάρη», που μήνες …περιμένει υπομονετικά στον χώρο που διεξάγεται ο «Μύλος των Ξωτικών» τη μεταφορά του σε μόνιμο σημείο.

Όπως κατέγραψε το Τrikalanews.gr, στη χθεσινοβραδινή συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, υπήρξαν τοποθετήσεις από πλευράς του Συλλόγου καθώς και δημοτικών συμβούλων που ο καθένας έδωσε τη δική του οπτική για το ζήτημα. Τέθηκαν επί τάπητος, θέματα που αφορούν την ιδιοκτησιακή κυριότητα, το ιστορικό της αρχικής τοποθέτησης στην πλατεία μπροστά από τον ΟΣΕ, της παραχώρησης στον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου, της μεταφοράς στον «Μύλο των Ξωτικών» καθώς όσα ακολούθησαν μετά από τη λήξη της διοργάνωσης.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν αφορούν τα εξής:

Πρώτον, την επιβεβαίωση από πλευράς της δημοτικής Αρχής μέσα από δηλώσεις του προέδρου της e-trikala Γιάννη Κωτούλα και του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, ότι όντως, με βάση μια αρχική συμφωνία με τον Σύλλογο με τη λήξη του «Μύλου των Ξωτικών», η e-trikala ξεκίνησε τη διαδικασία να μεταφερθεί το τρενάκι ξανά στην πλατεία επιστρατεύοντας γερανό γι΄αυτόν τον σκοπό. Κάτι που …σταμάτησε στη μέση της διαδρομής – κυριολεκτικά- μιας και ήδη ο δήμαρχος είχε ήδη ξεκινήσει συζήτηση για να βρεθεί ένα νέο σημείο εγκατάστασης.

Μάλιστα, ο Γιάννης Κωτούλας και ο Δημήτρης Παπαστεργίου απέδωσαν την ευθύνη στον Οδυσσέα Ράπτη της e-trikala, με τον κ. Κωτούλα, να χαρακτηρίζει ότι «βλακωδώς» πήρε την απόφαση.

Δεύτερον, όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει το Τrikalanews.gr προ ημερών, η τελική έκβαση των αντεγκλήσεων φαίνεται να είναι μια συμβιβαστική λύση από πλευράς του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, στο τέλος συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης άλλου σημείου κοντά στον ΟΣΕ, εκτός της πλατείας.

Γιατί όμως όχι στην πλατεία;

Στα διάφορα επιχειρήματα που έθεσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου για την επανατοποθέτηση του τρένου στην πλατεία απέναντι από τον ΟΣΕ, περιλαμβάνονται αυτά της λειτουργικότητας της ως ελεύθερος και ανοιχτός χώρος που φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες παιδιά. Πρόβαλλε βέβαια ότι πρόσφατα λειτουργεί παιδική χαρά (μάλλον εκ παραδρομής μιας και η παιδική χαρά λειτουργεί πολλά χρόνια στην συγκεκριμένη πλατεία ως περιφραγμένος χώρος παιχνιδιού), αλλά και δομές νηπίων. Επίσης, ανέφερε ότι λόγω της αυξημένης κίνησης χρειάζεται καλύτερη ορατότητα.

Και κατά ΟΣΕ…

Ο δήμαρχος, στράφηκε δε κατά του ΟΣΕ, υπηρεσία του οποίου μέσω του Σπύρου Πατέρα, έθεσε προειδοποίηση στον δήμο Τρικκαίων ότι αν δεν επιστρέψει το τρενάκι στη θέση του θα πρέπει να επιστραφεί. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στην εν λόγω επιστολή που υπογράφηκε λίγες μόνο μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα, τόνισε ότι «ο κ. Πατέρας αφού έλυσε τα υπόλοιπα προβλήματα του ΟΣΕ που οδήγησαν στον θάνατο 57 παιδιά, θυμήθηκε να λύσει και το θέμα του παλιού τρένου…» απαξιώνοντας στην ουσία την παρέμβαση αυτή.

Τρενάκι…θα ξανά έχει ο Μύλος;

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Κρεμμύδα, ο οποίος έθεσε ένα σημαντικό ερώτημα και έχει ως εξής: μπορεί το τρενάκι να χρησιμοποιηθεί μετά από το δυστύχημα, ως μέσο ψυχαγωγίας στον «Μύλο των Ξωτικών»;  Αν κρίνουμε από την έκβαση της συζήτησης… μάλλον όχι. Τουλάχιστον, όχι στις αμέσως επόμενες διοργανώσεις…

Τέλος καλό, όλα καλά;

Αν και η απόφαση στο τέλος της συζήτησης ήταν συμβιβαστική, με τον Δήμο Τρικκαίων και τους Φίλους του Σιδηροδρόμου να ξεκινούν στον χώρο του ΟΣΕ τις επόμενες μέρες επιτόπιες εκτιμήσεις για το σημείο που θα τοποθετηθεί το τρενάκι, παραμένει ο προβληματισμός για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις ακόμη και για ζητήματα που δεν είναι τόσο κρίσιμα για τη βιωσιμότητα της πόλης. Δυστυχώς, καταλήγουμε σε αδιέξοδες αντεγκλήσεις, μιας και προφανώς δεν προηγείται ένα σαφές πλαίσιο συζήτησης πριν από τα έργα και τις αποφάσεις.

Δείτε επίσης:

Την Πέμπτη η συζήτηση για το παλιό τρενάκι του ΟΣΕ

Από το 2008 η αρνητική «ψήφος» Παπαστεργίου στην παραχώρηση του Καρβουνιάρη

Ούτε ατμόπλοιο να ήταν ο «καρβουνιάρης»!

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων για τον «Καρβουνιάρη»

«Βάλαμε χρήμα, χρόνο και δουλειά στο τρένο» δήλωσαν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου

Πρώτος πήγε στον Μύλο …τελευταίος θα φύγει ο Καρβουνιάρης

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή