Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε Ναύπλιο, Επίδαυρο, Σπέτσες και Μυκήνες το 4ου ΓΕΛ Τρικάλων

Εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα μορφωτικός ήταν ο προορισμός της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε από 05 έως 07 Μαίου 2023 . Οι μαθητές γνώρισαν α) τις Σπέτσες και το Ναύπλιο που κατά την περίοδο 1821-1832, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, επιπλέον στις Σπέτσες γνώρισαν τη ζωή των κατοίκων χωρίς τη χρήση οχημάτων.

Ξεναγήθηκαν στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση, την όμορφη πόλη των Ναυπλιέων, επισκέφτηκαν το θέατρο της Επιδαύρου που είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο και τέλος επισκέφτηκαν τις Μυκήνες που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού και αποτελούσε ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο, που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας.

Οι επισκέψεις μας στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, στο Παλαμήδι και στο Μπούρτζι βοηθήσαν τους μαθητές/τις μαθήτριες να κατανοήσουν τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους ανά τους αιώνες.

Η επίσκεψη στο θέατρο της Επιδαύρου με τις απαράμιλλες αναλογίες που είναι σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο και φημίζεται για την έξοχη ακουστική του τους έδωσε περισσότερα ερεθίσματα για να κατανοήσουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης καθώς η ακουστική του οφείλεται στην τέλεια γεωμετρία του σχεδιασμού του με ακουστική τόσο άψογη, ώστε οι θεατές που κάθονται στα επάνω διαζώματα ακούνε τον ψίθυρο των ηθοποιών.

Ευχαριστούμε την κ. Μπαλαμώτη που με τις γνώσεις της στην αρχαιολογία βοήθησε τους μαθητές μας να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων και να καταλάβουν ότι οι βαθιές ρίζες του πολιτισμού μας είναι η ακαταμάχητη δύναμη των Ελλήνων. Η εκπαιδευτική επίσκεψή μας διήρκεσε τρεις μέρες και οι μαθητές/μαθήτριες έχουν να θυμούνται ωραίες αναμνήσεις από τη σχολική τους ζωή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ως αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης τον Σύλλογο Διδασκόντων για την έγκριση της, τους γονείς των μαθητών /τριών που στηρίζουν οικονομικά αυτές τις αποδράσεις και βοηθούν τους μαθητές/τριες μας να αποκτήσουν γνώσεις βιωματικά και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες αργότερα στην ενήλικη ζωή τους και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς: Ζωή Τσιάκα , Μπαλαμώτη Ελένη και Καλούσιο Ιωάννη που διέθεσαν χρόνο από την οικογένεια τους για να στηρίξουν αυτή την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη.

Η Διευθύντρια του Λυκείου
Μαριάννα Αποστόλου, Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψη

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή