Σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης παραμένει η τετράχρονη μετά από τσίμπημα φιδιού

29 Jun 2023 Μαγνησία

Σε σταθερή και καλή κατάσταση είναι η 4χρονη που τσιμπήθηκε στο δεξί της χέρι προχθές, πιθανόν από οχιά στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η μικρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός, ωστόσο σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου κ. Αναστασία Αναστασίου, στον ορό η μικρή, αντέδρασε με αλλεργία.

Οι γιατροί έκριναν και ακολούθησαν το πρωτόκολλο που υπάρχει πως το παιδί θα πρέπει να μεταφερθεί σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, το οποίο να έχει ΜΕΘ Παίδων, για κάθε περίπτωση και για να εξασφαλιστεί κάθε ενδεχόμενο.

Για τον λόγο αυτό η 4χρονη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάστασή της, σύμφωνα με την κ. Αναστασίου, να είναι καλή. “Τέτοια περιστατικά πρέπει να νοσηλεύονται σε Νοσοκομείο που έχει ΜΕΘ, ώστε να καλύπτεται κάθε ανάγκη που τυχόν προκύψει στον ασθενή”, εξήγησε χαρακτηριστικά η κ. Αναστασίου.

Σημάδια βελτίωσης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με ενημέρωση των γονέων της από γιατρούς, η ανήλικη δείχνει σημάδια βελτίωσης .

Το κοριτσάκι δέχτηκε τσίμπημα πιθανόν οχιάς, το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με συγγενικό της πρόσωπο, ενώ βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού, συνοδευόμενη από την γιαγιά της. Η 4χρονη, παίζοντας έσκυψε να πάρει ένα φύλλο και τότε πετάχτηκε το φίδι και την τσίμπησε στο χέρι.

Αρχικά είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, στις 11 το βράδυ έγινε διακομιδή του αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: Magnesianews.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …