Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σπείρα «ξαλάφρωνε» επιχειρήσεις στη Λάρισα

Συνελήφθη χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας 44χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη συνεργοί του και συγκεκριμένα δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια, κατά περίπτωση, αδικήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες προχθές το απόγευμα μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και αφού παραβίασαν εξωτερική περίφραξη και βοηθητική πόρτα κτιρίου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, καθώς και χρηματικό ποσό.

Περαιτέρω, από την συνεχιζόμενη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξακριβώθηκε ότι οι τρεις δράστες μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου έως τις 21 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και με τον ίδιο τρόπο δράσης, διέπραξαν ακόμη 11 κλοπές – διαρρήξεις επιχειρήσεων, από τις οποίες αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, μεταλλικά και χάλκινα εξαρτήματα, χρήματα, καθώς και τέσσερα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες κλοπές εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 98.647,86 ευρώ περίπου.

Στην κατοχή των δραστών, αλλά και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• πλήθος αφαιρεθέντων εργαλείων και εξαρτημάτων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους,

• ένα λειτουργικό πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε τρία φυσίγγια,

• μία σπάθα, μήκους 1 μέτρου περίπου,

• ένας φορητός ασύρματος, συντονισμένος σε συχνότητες της αστυνομίας,

• δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  

• δύο φωτογραφικές μηχανές,

• δύο ραδιο-cd και πέντε κινητά τηλέφωνα,

• πλήθος γαντιών,

• το χρηματικό ποσό των 835 ευρώ, καθώς και

• το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο μεταφοράς των κλοπιμαίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή