Στα Τρίκαλα οι θεσσαλικές ρομποτικές δημιουργίες

Με δεκάδες μαθητές/τριες από νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια από όλη τη Θεσσαλία, απίστευτη φαντασία και εμπνευσμένη δημιουργικότητα, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας. Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (συνοικία Μπάρας), συγκεντρώθηκαν δημιουργικοί μαθητές/τριες που, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν εντυπωσιακά πρωτότυπες κατασκευές ρομποτικής: από τρόπος παραγωγής λουκάνικου ή εκκόκκισης βαμβακιού, μέχρι ποδόσφαιρο με ρομπότ και «αυτόνομα» ρομπότ. Εξάλλου, το βασικό θέμα ήταν φέτος ο αγροτικός τομέας και η πρωτογενής παραγωγή, οπότε η φαντασία και η δημιουργικότητα εστίασαν και σε αυτά τα θέματα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδεχόμενος τους/τις επισκέπτες/τριες (οι γονείς και κηδεμόνες στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών), τόνισε τη σημαντικότητα του προγραμματισμού, αναφέροντας ότι στον διαγωνισμό μετέχουν οι προγραμματιστές της επόμενης γενιάς στη χώρα μας.
Ο Δήμος Τρικκαίων και ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.OTM Hellas WRO Hellas (εκπρόσωποι οι κ.κ. Ελ. Καραγιώργου και Λεων. Ανθόπουλος) με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE συνδιοργάνωσαν τον διαγωνισμό, που τέθηκε και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ η επίβλεψη των τεχνικών θεμάτων έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη . Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται για τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Μιχ. Λάππας και ο τ. αντιδήμαρχος Αχ. Λασπάς.

Δήμος Τρικκαίων©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή